Petorica "pošteđenih": Nisu svi igrači FK Sarajevo bili na "udaru" navijača

Šta se dešavalo na treningu?

Petorica "pošteđenih": Nisu svi igrači FK Sarajevo bili na "udaru" navijača · Saznajemo

A. Čaušević

Grupa navijača FK Sarajevo je upala na jutrošnji trening Bordo tima nezadovoljni rezultatima u proteklom periodu. 

Do upada je došlo dva dana uoči vrlo važnog meča jer FK Sarajevo u srijedu igra protiv FK Borac u finalu Kupa BiH. Upad je svakako dodatno poljuljao atmosferu u ekipi. 

Kako SportSport.ba saznaje petorica igrača Bordo tima su bili "pošteđeni" i nisu bili na udaru kritika nezadovoljnih pristalica sada već bivšeg prvaka BiH. 

Matthias Fanimo je posebno pohvaljen za doprinos koji je dao ekipi prethodnih mjeseci. Kritike su još izbjegli golman Vladan Kovačević, defanzivci Amer Dupovac i Hrvoje Miličević te ove sezone odlični Andrej Đokanović.

Navodno su pojedini fudbaleri zabrinuti za vlastitu sigurnost pa čak razmišljaju o tome da u srijedu ne igraju protiv Borca. Ostaje da se vidi šta će biti u narednim danima. 

Oglasi

Bordo tim je ostao bez titule prvaka BiH nakon što je ispustio čak 13 bodova prednosti. Ne tako davno smijenjen je i Vinko Marinović sa pozicije Šefa stručnog štaba, a kao "vatrogasac" uletio je Dženan Uščuplić.

Radnik je u 32. kolu pobijeđen s 3:0 te je tako napravljena lijepa uvertira za utakmicu u trening kampu reprezentacije u Zenici, ali ni to nije ublažilo gnjev navijača koji je kulminirao jutrošnjim upadom na trening. Tom prilikom je prema informacijama napadnut i prvotimac Dušan Hodžić.

"Drago mi je što smo pobijedili da se momci psihički malo vrate pred finale. Ovom prilikom čestitam Borcu na tituli, a mi ćemo učiniti sve kako bismo osvojili Kup", kazao je Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim već u srijedu očekuje nova utakmica, a u pitanju je finale Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti sa ekipom Borca. Meč počinje u 17 sati u Trening centru NFSBiH u Zenici.

Pravdu će na ovom meču dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Biće to prilika da FK Sarajevo sezonu završi sa makar jednim trofejom, budući da su ostali bez titule.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
A mi sprdali kone,kako nam se sve ko bumerang vratilo,bože sačuvaj
51 2
Rajvosa2019
Kontraproduktivna i nepotrebna akcija , koja ce Jos vise narusiti vec narusenu atmosferu u klubu
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti