Sarajevo objavilo finansijski izvještaj

Sarajevo objavilo finansijski izvještaj

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo objavio je finansijski izvještaj za prethodnu godinu.

Klubovi koji su aplicirali za licencu u evropskim takmičenjima dužni su na službenim stranicama objaviti finansijske izvještaje za prethodnu godinu, a svoj izvještaj javno dostupnim učinio je i FK Sarajevo.

Višestruki bosanskohercegovački prvak je u 2020. godini ostvario prihode od nešto više od 9.5 miliona KM što je za tri miliona više nego u 2019. godini.

Ukupni rashodi FK Sarajevo u 2020. godini su nešto veći od 10 miliona KM i manji su za nekih 700.000 KM nego u 2019. godini.

Sarajevo je na plate i ostala primanja zaposlenih u 2020. godini izdvojilo oko 7.4 miliona KM, dok je u 2019. godini izdvojilo oko 6.5 miliona KM.

Premijerligaš s Koševa je zastupnicima igrača u 2020. godini isplatio nešto više od 54.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletan finansijski izvještaj FK Sarajevo možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, svoj finansijski izvještaj za prošlu godinu objavio je i Fudbalski klub Velež.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Kako to da samo Sarajevski klubovi placaju puni iznos plata igracima ? A oni lazni tuzlaci i vrapcicani, svi im na minimalcu !!!!!!!!!!
12 1
Zamfir19_46
Hocemo li ikada poslovati u plusu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi