Ponuda za bh. veznjaka

Vratili se u ligu nakon 14 godina i od AEK-a traže Šabanadžovića na posudbu

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Anel Šabanadžović (22) vjerovatno ni u narednoj sezoni neće nositi dres ekipe AEK-a.

Tim iz Atine ne računa previše na usluge 22-godišnjeg bh. veznjaka i on bi mogao na novu posudbu u narednoj sezoni, a u klubu iz glavnog grčkog grada su spremni i da ga prodaju.

Grčki mediji navode da AEK već ima jedan upit za Šabanadžovića. Novi član Super lige Ionikos želi dovesti trojicu igrača ovog kluba na posudbu u narednoj sezoni, a među njima je i Anel.

Ionikos se nakon 14 godina vraća u društvo najboljih i pokušat će da osnaži ekipu. Šabanadžović je jedan od igrača koje žele na posudbu i vidjet ćemo hoće li ga uspjeti angažovati.

Bh. veznjak se u proteklom periodu povezivao i sa odlaskom u američki MLS. Za Šabanadžovića interes pokazuju Colorado i Columbus i neće biti nikakvo iznenađenje ako se odluči i na novi izazov u karijeri.

Šabanadžović se zimus vratio na posudbu u Željezničar, ali se ovog proljeća baš i nije naigrao u matičnom klubu, svemu je kumovala i nezgodna povreda zgloba.

Tako je u dresu tima sa Grbavice u ovoj polusezoni nastupio samo dva puta i na terenu je proveo svega 60 minuta.

Potražite više informacija na temu Super League:

Šabanadžović je ugovorom za AEK vezan do 2023. godine. U klub iz grčke prijestolnice je stigao prije dvije godine, ali se nije uspio nametnuti.

U dresu atinskog tima nastupio je u ukupno 17 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.