Moguća promjena pravila "zaštićenog godišta": Više prostora za mlade igrače u Premijer ligi?

Sutra zasjeda Izvršni odbor

Moguća promjena pravila "zaštićenog godišta": Više prostora za mlade igrače u Premijer ligi? · Saznajemo

A. Beganović

U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Izvršnog odbora, na kojoj bi mogle biti donijete veoma važne odluke za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sutra će se u Sarajevu okupiti bosanskohercegovačka "fudbalska vlada", a čelni ljudi našeg fudbala raspravljat će između ostalog i o Propozicijama takmičenja u Premijer ligi za narednu sezonu.

Kako SportSport.ba saznaje postoji velika mogućnost da dođe do određenih promjena u Propozicijama takmičenja vezanih za "zaštićena godišta", odnosno za nastupe igrača U-21 na mečevima Premijer lige.

U ovoj sezoni važilo je pravilo da u zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje četvoricu igrača "zaštićenog godišta", dok bi od naredne sezone to "pravilo" moglo biti promijenjeno.

SportSport.ba saznaje da će se ispred članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH naći prijedlog prema kojem bi dva fudbalera "zaštićenog godišta" morala početi meč s tim da jedan mora stalno biti u igri.

Svakako da bi usvajanje ovog prijedloga bilo od velike koristi za razvoj mladih igrača, a u bliskoj budućnosti bi od istog koristi mogle imati i reprezentativne selekcije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim ove tačke na Dnevnom redu sjednice Izvršnog odbora naći će se još deset tački, a sjednica je zakazana za 12:00.

Podsjetimo, danas je na rasporedu finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti Borac i Sarajevo, a sezona se završava u nedjelju kada su na rasporedu utakmice posljednjeg 33. kola Premijer lige.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Bolji prijedlog je da naprave premijer ligu u-21 jer se tu najvise izgubi igraca,talenata jer vecina kupuje gotove igrace.
22 2
Ajax11
Dzaba sve kada jedan Grbic uzme sve u svoje ruke!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi