Borba za Evropu između tri tima

Određene sudije za posljednje kolo Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Sezona 2020/2021 u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završava se u nedjelju utakmicama posljednjeg 33. kola.

Već je poznato da je novi šampion Borac i da će Sarajevo biti jedan od učesnika Konferencijske lige, te da je Radnik novi član nižeg ranga.

Preostalo je još da saznamo preostala dva putnika u Konferencijsku ligu, a za preostala dva mjesta bore se Velež, Široki Brijeg i Zrinjski.

Velež je u najboljem položaju jer im u posljednjem kolu treba samo jedan bod protiv Mladosti u Doboj Kaknju i tim Feđe Dudića će sasvim sigurno učiniti sve da do njega i dođe.

NSBiH je danas odredio i sudije za posljednje kolo, a pravdu na bh. terenima u 33. kolu će dijeliti ove sudije:

Željezničar - Krupa (Miloš Gigović)
Tuzla City - Zrinjski (Adis Mulahasanović)
Sloboda - Borac (Mateo Musa)
Mladost - Velež (Dražen Marić)
Radnik - Široki Brijeg (Admir Šehović)
Olimpik - Sarajevo - ne igra se

Kamere u posljednjem kolu Premijer lige neće biti na jednom stadionu

Četiri utakmice posljednjeg 33. kola bit će u direktnim tv prijenosima.

MOJA TV će prenositi duele Mladost - Velež i Željezničar - Krupa, a ARENA TV Radnik - Široki Brijeg i Tuzla City - Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Sloboda - Borac neće biti u prijenosu, dok se susret Sarajevo - Olimpik ne igra s obzirom na to da je Olimpik istupio iz takmičenja pred meč prošlog kola.

Sve utakmice posljednjeg kola počinju od 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.