Određen kalendar takmičenja

Kada počinje, a kada završava nova sezona Premijer lige? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Sezona u Premijer ligi naše zemlje završava u nedjelju.

Nova počinje veoma brzo, tačnije 17.07, a kako saznaje SportSport.ba. određenik je i kalendar takmičenja.

U prvom dijelu sezone se igra 19 kola, posljednje je 4.-5. decembra 2021. godine.

Nastavak sezone zakazan je za 26. februar naredne godine, a posljednje kolo u sezoni igra se 29. maja 2022. godine..

Deset dana ranije, tačnije 19. maja igra se finale Kupa naše zemlje.

Podsjetimo, kako je SportSport.ba i najavio, jučer je na sjednici IO NS BiH izglasana i promjena po pitanju pravila zaštićenog godišta, odnosno umjesto četiri u zapisniku, od naredne sezone klubovi će u početnih 11 morati imati dvojicu igrača ispod 21 godine.

Treba svakako istaći da će jedan od dva mlada igrača morati da bude konstantno u igri i na ovaj način je NSBiH otvorio vrata dodatnom razvoju mladih fudbalera u bh. klubovima.

U ovoj sezoni važilo je pravilo da u zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje četvoricu igrača "zaštićenog godišta", ali već od naredne sezone to "pravilo" će biti promijenjeno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da će usvajanje ovog prijedloga biti od velike koristi za razvoj mladih igrača, a u bliskoj budućnosti bi od istog koristi mogle imati i reprezentativne selekcije.

U nrednim godinama svakako treba očekivati dodatne promjene pravila i još dodatnog prostora za mlade fudbalere. Ovo bi trebao samo biti početak promjena unutar bh. fudbala u kojem bi mladi igrači trebali imati mnogo više prostora za igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.