Naš košarkaš je bio na nivou

Nikola Jokić: Priznanje Nurku, odigrao je nevjerovatnu odbranu

Edmir Škorić

Nikola Jokić je briljirao u tri meča protiv Portlanda na početku play-off serije, no sinoć, u četvrtom meču, potpuna nemoć jednog od najboljih igrača NBA lige.

Jokić je ubacio svega 16 poena, a nakon što ga je Nurkić u potpunosti uspio zatvoriti, Denver je bio nemoćan protiv Portlanda. Trail Blazersi su tako stigli do 2:2 u seriji, a u utorak navečer se igra peti meč.

Nakon utakmice u kojoj je Nurkić odigrao zaista fantastičnu odbranu, a usput ubacio 17 poena uz šest skokova za skromnu minutažu koju je imao zbog toga što je meč prerano riješen, dobio je dosta pohvala. Hvale ga američki mediji, njegovi saigrači, pa i Nikola Jokić.

"Dajte Nurkiću priznanje. Igrao je jako dobru odbranu. Ne samo on, cijela momčad Portlanda odigrala je jako dobro u defanzivi, naročito na otvaranju utakmice. Čak i kada bih imao otvorene prilike, ponekad sam promašivao. Ali dajte Nurku priznanje, odigrao je nevjerovatnu odbranu", poručio je Jokić.

Jokić je prije sinoćnje utakmice imao daleko uspješnije duele s Nurkićem. U prethodnim mečevima ubacivao je 36, 38 i 34 poena. Upravo bi taj njihov duel u reketu mogao da bude ključan do kraja ove serije, bez obzira na sjajne šutere i igrače na vanjskim pozicijama koje imaju i jedni i drugi.

Takođe, Nurkić je dočekao priliku da odgovori bivšem NBA centru Kendricku Perkinsu, koji ga je nazvao najgorim defanzivcem lige.

"Ne znam mogu li razgovarati o odbrani. Neki klaun, momak po imenu Perkins, pretpostavljam da je analitičar, kaže da sam jedan od najgorih u ligi. U ovoj današnjoj ligi on bi bio maskota. Ne znam zašto je to tvrdio. Sviđa mi se zaista kao osoba. Možda takve stvari kaže da bi dobio nove tweetove, ali nisam zbog toga ovdje", odgovorio mu je Nurkić.

Uslijedio je novi odgovor Perkinsa. Pronašao je video zapis iz 2008. godine kada pokojni Kobe Bryant priča pozitivne stvari o Perkinsu, kojeg hvali kao dobrog defanzivca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.