Nuggetsi potopljeni u Portlandu, Nurkić je Jokića učinio "nevidljivim"

NBA liga

Nuggetsi potopljeni u Portlandu, Nurkić je Jokića učinio "nevidljivim"

E. Škorić

Portland Trail Blazersi pobijedili su sinoć Denver Nuggetse sa 115:95 i tako izjednačili seriju u prvoj rundi play-offa na 2:2.

Portland je ovaj put zaista deklasirao Nuggetese, koji su tek u zadnjoj četvrtini uspjeli malo da ublaže katastrofu koja ih je zadesila u trećoj dionici. U istoj je Portland bio bolji s 36:19 i tu se prelomio meč.

Naš centar Jusuf Nurkić zadnjih 10 minuta nije ni igrao, ali je prethodno u tri četvrtine odigrao vrhunski meč i jedan je od zaslužnijih za trijumf Trail Blazersa. Meč je završio sa 17 poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Posebno se istakao igrom u odbrani, pa je Nikola Jokić bio ovaj put nevidljiv. Srbijanski centar ubacio je tek 16 poena, a na prethodna tri njihova duela 36, 38 i 34 poena.

Uz Nurkića partiju za pamćenje imao je Powell koji je ubacio 29 poena, dok je McCollum stao na 21. Doprinos je dao i Carmelo Anthony s 12 poena, te Lillard sa 10 poena, osam skokova i 10 asistencija.

U sastavu Nuggetsa Jokić sa 16 poena i 9 skokova bio je bolji od ostatka tima. Campazzo je ubacio 12 uz sedam asistencija, a Morris takođe 12 poena.

Philadelphia 76ersi su u Washingtonu slavili sa 132:103 i imaju 3:0 vodstvo, te su na pragu plasmana u narednu rundu. Embiid je sa 36 poena vodio goste do visoke pobjede, dok je kod domaćih novi triple-double upisao Russell Westbrook. On je ubacio 26 poena uz 12 skokova i 10 asistencija. Bradley Beal je brojao do 25.

Utah Jazz je sa 121:111 slavio u Memphisu, te je poveo s 2:1 u seriji. Mitchell je s 29 poena bio najefikasniji gostujući košarkaš, a Ja Morant je ubacio 28 kod Grizzliesa, poen manje ubacio je Brooks.

Conley je takođe bio na visini zadatka, pa je playmaker Jazzera ubacio 27 poena uz osam asistencija i šest skokova. Bogdanović je meč završio s 15 poena i šest skokova. Doprinos u pobjedi Utaha dao je i francuski centar Rudy Gobert sa 15 poena i 14 skokova.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Šta je sad miševi? Gdje je bio sisa Jokić sinoć, izgubio se, nije se vidio pored bošnjačkog sina veličanstvenog Jusufa.
11 4
Tas14
Istina je. Stvarno su i Nurk i Blazersi imali odlicnu odbranu
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi