FOTO: E. Dindić

Remi na Tušnju

Bez golova u duelu Slobode i Borca

Haris Zilić

U posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, novi prvaci Borac iz Banja Luke remizirao je u Tuzli protiv domaće Slobode rezultatom 0:0.

Utakmica u Tuzli počela je otvoreno s obje strane.

U devetoj minuti Dženis Beganović je imao šansu za domaće, a tri minute kasnije Borac prijeti preko Vranješ, no Kukić odlično brani.

U 28. minuti nova uzbuđenja pred golom gostiju. U prilici je bio Husejinović, ostalo je 0:0. I Vranješ je imoa novu priliku u 30. minuti, ali mreže su ostale da miruju do kraja prvog poluvremena.

Nastavak bolje otvaraju gosti.

Vranješu se nije dalo da spotigne pogodak u ovoj utakmici. U 48. minuti bio je u dobroj prilici, međutim golman Kukić ponovo izlazi kao pobjednik.

Pet minuta kasnije šansa za Slobodu, sigurna reakcije odbrane Borca. U 65. minuta još jedna prilika za goste, na semaforu je ostalo 0:0.

Nakon toga mirniji period igre, a do kraja nije bilo previše prilika i ostalo je 0:0.

SLOBODA - BORAC 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Kukić, Dvedžić, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Maksimović, Osmić, Mišković, Saletović, Ilić, Mujagić.

Borac: Lakić, Kujundžić, Uzelac, Pikanjić, Dujaković, Tahrić, Bosančić, Čavić, Vranješ, Milojević, Borovčanin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.