Stigao golman iz Stuttgarta

Borussia Dortmund predstavila prvo pojačanje

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je predstavila svoje prvo pojačanje za novu sezonu, a radi se o 23-godišnjem golmanu Gregoru Kobelu.

Kobel, koji je nedavno imenovan u reprezentaciju Švicarske za EURO, potpisao je ugovor sa Borussijom do ljeta 2026. godine i dolazi iz Stuttgarta.

Golman visok 195 centimetara branio je na 33 od 34 utakmice u Bundesligi na golu Stuttgarta minule sezone.

“Jako smo sretni što je Gregor Kobel odabrao Borussiju iz Dortmunda. U njemu vidimo veliki potencijal. Našem stilu savršeno odgovaraju njegove golmanske vještine", naglašava sportski direktor BVB-a Michael Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Borussia Dortmund jedan je od najvećih i najpoznatijih nogometnih klubova na svijetu. Klub koji se svake godine bori za naslov prvaka i DFB kup te igra Ligu prvaka. Čini me ponosnim što igram za BVB. Na terenu se vidi da sam vrlo emotivan momak. Biti na terenu pred više od 80.000 gledatelja u Dortmundu nakon pandemije, u takvoj atmosferi - tome se zaista radujem!", poručio je 23-godišnjak.

Borussia je na golu godinama imala još jednog Švicarca, Romana Burkija, a on bi karijeru trebao da nastavi u francuskom Monacu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.