Foto - EPA

Interesantna imena su u igri

Sead Kolašinac ima četiri ponude za nastavak karijere

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Sead Kolašinac (27) napustit će Arsenal ovog ljeta.

Londonski klub više ne računa na usluge 27-godišnjeg lijevog beka i spremni su ga prodati u prijelaznom roku koji je ispred nas.

Kolašinac nema previše briga kada je izbor novog kluba u pitanju. Ponude mu stižu sa svih strana, a već sada ima četiri opcije.

Rukovodstvo Schalkea želi ga zadržati u svojim redovima kako bi oko njega gradili ekipu koja bi se nakon ispadanja iz Bundeslige ekspresno vratila u društvo najboljih njemačkih timova.

I Kolašincu je ovo najdraža opcija zbog porodice koja je 'na svome' u Njemačkoj i ove sedmice će obaviti razgovore o ostanku u Gelsenkirchenu.

Međutim, ponude koje stižu iz drugih zemalja nisu nimalo naivne. Iz Turske ga zovu istanbulski velikani Galatasaray i Fenerbahče, koji nude odlične finansijske uslove.

Oba tima su spremna da ga dovedu u svoje redove. U Fenerbahčeu igra njegov veliki prijatelj Mesut Ozil i navodno ga je on lično pozvao da dođe u Istanbul.

Također, rimski Lazio je spreman da bh. defanzivca dovede u svoje redove i nema dileme da će Kolašinac imati slatke muke pri izboru novog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Kolašinac je proteklih šest mjeseci igrao na posudbi u Schalkeu, a ugovorom za Arsenal je vezan do ljeta naredne godine.

Za Topnike je odigrao 113 utakmica u nepune četiri sezone i zabio je pet golova, ali menadžer ovog tima Mikel Arteta odavno više ne računa na njegove usluge.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.