Kolašinac pred potpisom: Naredne sedmice će obaviti razgovore
FOTO: EPA

Napušta Arsenal

Kolašinac pred potpisom: Naredne sedmice će obaviti razgovore

H. Zilić

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je prošle sezone igrao u Schalkeu kao posuđen fudbaler Arsenala.

Rudari su ispali iz Bundeslige i sada spremaju tim za ekspresan povratak u društvo najboljih.

Ranije se pisalo da bi Kolašinac mogao ostati član Schalkea, a izgleda da su ove priče poprimile još veću težinu.

Kako javljaju njemački mediji Kolašinac će naredne sedmice biti na razgovorima sa čelnicima Schalkea, koji bi mogao otkupiti ugovor od Arsenala.

Kolašinac je upravo iz Schalkea prešao u redove Arsenala 2017. godine u transferu teškom 15 miliona eura. Sada će se navjerovatnije vratiti među Rudare, ali za znatno manji novac, obzirom da je trenutna vrijednost našeg reprezentativca prema transfermarktu osam miliona eura.

Schalke želi ekspresan povratak u Bundesligu: Stiglo prvo pojačanje

Ekipa Schalkea iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u historiji kluba.

Oglasi

Ispali su iz Bundeslige, a u 34 odigrana kola skupili su svega 16 bodova uz tri trijumfa, sedam remija, 24 poraza i gol razliku 25:86.

Schalke će od naredne sezone igrati u Cvajti, a ekipa želi da se ekspresno vrati u Bundesligu.

Jedan od zadataka Uprave tokom ljeta je i da vrati našeg Seada Kolašinca, koji je igrao ovu sezonu, ali kao posuđen fudbaler Arsenala.

Ipak, Schalke se bacio odmah naposao kada su u pitanju transferi.

Klub je potvrdio da je angažovao iz redova Stuttgarta defanzivca Marcina Kaminskog (29).

Pomenuti fudbaler je prošao omladinske kategorije Lecha iz kojeh 2016. godine prelazi u Stuttgart, a jednu sezonu je bio i na posudbi u redovima Fortune iz Dusseldorfa.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Sa Stuttgartom je imao ugovor do juna ove godine, tako da će u redove Schalke doći kao slobodan igrač.

Ima i sedam upisanih nastupa za seniorsku reprezentaciju Poljske, a za Stuttgart je u prethodnoj sezoni upisao svega šest nastupa u svim takmičenjima.

Top Komentari

Malmi_Suomi
15 miliona transfer bio Kolašinca u Arsenal? Pa zar nije besplatno otišao iz Schalke-a u Arsenal????? Jbt kako zbunite pa sada sumnjam i u samog sebe.
7 1
Zoilomas
Ostaje zal sto Seo nikad nije bio isti nakon povrede koljena. Mnogo je smrsao u zadnje vrijeme da bi se mogao takmiciti i izgubio je dosta na snazi. Volio bih da se vrati nadimku tenk I da bude ono sto je trebao biti a to je velika zvijezda.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi