Foto - EPA

Gradonačelnik Zenice

Kasumović stao u odbranu Mladosti: Hoće ih izbaciti iz političkih razloga

Midhat Šljivak

Mladost iz Doboj Kaknja prema svemu sudeći naredne sezone neće igrati u Premijer ligi BiH.

Drugostepena komisija za licenciranje nije timu iz Doboj Kaknja izdala licencu za nastup u društvu najboljih bh. timova, a problem je stadion.

Mladost je imala dogovor sa Gradskom upravom Zenice i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem o korištenju Bilinog polja.

Ipak, Mladost je morala dobiti odobrenje Čelika i NSFBiH i to ih je na kraju koštalo licence.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović smatra da se Mladost izbacuje iz političkih razloga.

"Mladost iz Kaknja, premijerligaš ove države, hoće ga izbaciti iz političkih razloga zato što nemaju reflektore. Gradska uprava Zenice i ja kao gradonačelnik sam potpisao s njima ugovor da im za eventualno odigravanje stavljamo na raspolaganje stadion Bilino polje, ništa drugo, ništa treće. To imamo puno pravo, ja kao gradonačelnik i to je moj redovan posao, a hoću da iskoristim i vas i medije da zaštitimo svoje komšije, da ako su izborili opstanak u Premijer ligi na terenu, da nikakva politika ne može da ih istjera, da mora biti toliko bošnjačkih, hrvatskih i sprskih klubova u Premijer ligi", poručuje Kasumović.

FK Sarajevo: Koševo na raspolaganju FK Mladost Doboj Kakanj

FK Sarajevo odlučio je da ekipi Mladosti ponudi stadion Koševo na korištenje.

"Nakon što je jučer Drugostepena komisija za licenciranje uskratila licencu za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22 za FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo načinom donošenja takve odluke, te pruža potpunu podršku klubu iz Doboja kod Kaknja.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine još uvijek nije zvanično naveo razlog donošenja takve odluke, a na osnovu informacija dostupnih u momentu, kao glavni razlog spominje se stadion na kojem se trebaju igrati susreti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako FK Mladost Doboj Kakanj ima postignut dogovor sa Gradom Zenicom u vezi korištenja stadiona Bilino polje, FK Sarajevo na raspolaganje stavlja i Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase za utakmice ekipe Mladosti.

Pored toga, FK Sarajevo još jednom moli Nogometni savez Bosne i Hercegovine da se obezbijede isti uslovi za sve klubove, te da zaštita integriteta takmičenja bude primarni cilj svih nas", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.