FK Sarajevo: Koševo na raspolaganju FK Mladost Doboj Kakanj

Ponuda Bordo tima

FK Sarajevo: Koševo na raspolaganju FK Mladost Doboj Kakanj

M. Šljivak

FK Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi naredne sezone.

Drugostepena komisija za licenciranje NSBiH uskratila licencu za nastup u Premijer ligi, a problem je bio neadekvatan stadion za odigravanje utakmica u Doboj Kaknju.

FK Sarajevo odlučio je da ekipi Mladosti ponudi stadion Koševo na korištenje.

"Nakon što je jučer Drugostepena komisija za licenciranje uskratila licencu za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22 za FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo načinom donošenja takve odluke, te pruža potpunu podršku klubu iz Doboja kod Kaknja.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine još uvijek nije zvanično naveo razlog donošenja takve odluke, a na osnovu informacija dostupnih u momentu, kao glavni razlog spominje se stadion na kojem se trebaju igrati susreti.

Iako FK Mladost Doboj Kakanj ima postignut dogovor sa Gradom Zenicom u vezi korištenja stadiona Bilino polje, FK Sarajevo na raspolaganje stavlja i Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase za utakmice ekipe Mladosti.

Oglasi

Pored toga, FK Sarajevo još jednom moli Nogometni savez Bosne i Hercegovine da se obezbijede isti uslovi za sve klubove, te da zaštita integriteta takmičenja bude primarni cilj svih nas", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Oglasila se Mladost: Sudija nije svirao kraj, pošteno, borbeno i sa obrazom do posljednjeg zvižduka

Na još uvijek nezvaničnu odluku NFSBIH, FK Mladost DK izdao je saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

"I ne, nisu nas vijesti, još uvijek nezvanične, obeshrabrile. Izlazila je ova ekipa na kraj sa mnogo toga, izaći će i sa ovim. Čekamo zvaničnu odluku od Drugostepene komisije, a ako bude negativna po nas, kao što su danas saopštili određeni mediji, a i razne osobe pisale po socijalnim mrežama odmah po završetku utakmice protiv Veleža, najavljujemo da odlučno idemo u pravnu borbu. I nećemo odustati, mi ne znamo drugačije!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pošteno, borbeno i sa obrazom, od prve minute do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ako mislite da je sudija odsvirao kraj, varate se!

Naš pravni tim iz jedine nam domovine čeka spreman, kao i naš internacionalni pravni tim za tužbu pri sportskom arbitražnom sudu The CAS u Lausanne u Švicarskoj. Mnogi će se iznenaditi! Ukoliko budemo imali i druge dokaze, nećemo sprezati ni od legitimnih tužbi protiv bilo koga, dok se pravda ne istjera na čistac! Vidimo se na početku sezone, u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine!", poručuju iz uprave FK Mladost DK.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amircoralic
Nedajte vici da ih izbaci bar to mozemo uciniti protiv njega
50 1
Hamza123456789
RESPECT OD MANIJAKA BRAVOOOO
46 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi