Pamtit će ga po dobrom

Aguero na rastanku zaposleniku Manchester Cityja poklonio "Range Rover", drugima dao skupe satove

Edmir Škorić

Sergio Aguero je kao velika legenda napustio Manchester City i karijeru nastavlja u Barceloni.

Argentincu je istekao ovog ljeta ugovor sa Građanima i na kraju je dogovoreno da se rastanu, a on od naredne sezone igra sa svojim zemljakom i prijateljem Lionelom Messijem.

Aguero je na rastanku sa Cityjem odlučio da okupi 60 ljudi - trenere i članove osoblja i svakom od njih je poklonio markirani sat "Hublot" ili "Tag Heuer", uglavnom s ugraviranim tekstom "Gracias", odnosno "Hvala".

Kako je objavio ugledni i pouzdani list Athletic, Aguero na tome nije stao. Jednom od uposlenika Cityja poklonio je džip "Range Rover".

Aguerova odluka da donira dotični džip možda je posljedica činjenice da o njemu ne pamti nikakve dobre uspomene. Imao je nekoliko nesreća, prijava, no sve u svemu - veliki gest sjajnog čovjeka i igrača.

Kako je bilo i najavljeno, čim je završio posljednji meč u sezoni sa Cityjem (finale Lige prvaka op.a) Argentinac je krenuo put Barcelone. Potpisao je za Katalonce kao slobodan igrač, a danas je predstavljen na Camp Nouu. Pozirao je za fotografe u društvu svoje supruge.

"Svi znamo da je Barca najbolji klub na svijetu. Stoga mislim da sam sjajno odlučio što sam došao ovdje i nadam se da ću pomoći ekipi. Naravno, ovo je korak naprijed u mojoj karijeri. Sretan sam i nadam se da ćemo osvajati trofeje", rekao je Aguero.

“Želim uputiti veliki zagrljaj svim navijačima. Pokušat ću dati sve od sebe i nadam se da će navijači uživati u mojim nogometnim vještinama", dodao je.

On je, podsjetimo, potpisao ugovor na dvije godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.