"U školi sam mrzio da učim... Šta me briga gdje je Saturn? Što me to ima zanimati?"

Brutalno iskren

"U školi sam mrzio da učim... Šta me briga gdje je Saturn? Što me to ima zanimati?"

A. Čaušević

Nije nikakvo iznenađenje da nivo obrazovanja fudbalerima nije jača strana.

Mnogi najbolji fudbaleri današnjice su tokom osnovnog i srenjoškologog obrazovanja umjesto knjige u očima imali loptu.

Školu nije volio ni Sergio Aguero, godinama jedan od najboljih svjetskih napadača. Argentinac je otkrio i šta ga je najviše nerviralo.

"U školi sam mrzio da učim. Šta me briga odakle dolaze planete, odakle dolazi svemir, Jupiter ili Saturn?" rekao je Aguero te dodao:

"Što me to ima zanimati i šta me ima zanimati šta se tamo dešava kad nikada tamo neću otići", rekao je Argentinac.

Je li ovakvo razmišljenja pravilo ili ne, procijenite sami. Ali sigurno će biti onih koji će se složiti, ali i kritikovati Argentinca.

Inače, Argentinac godišnje u Manchester Cityju zarađuje 15 miliona eura. Ugovor mu ističe kroz nekoliko mjeseci i vjerovatno će otići besplatno.

Top Komentari

AmarSahi
Upravu čovjek, djecu u Bosni, muslimane, djecu koja idu u mekteb, uče o Zeusu i o ostalih 11 grčih bogova.
4 22
Deepy
Sve nakaradno i naopako postavljeno pa i ovo. Nepismeni tip uzima 15-20 mil godišnje, a netko tko otkrije lijek za rak i spasi milijune ljudi ne zaradi za cijeli život 20 milijuna. Sve rečeno. Dokaz da je svijet bizaran, bolestan, umobolan i nepravedan, a to je sve mnogima ok.
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi