Foto - EPA

Hasan silno želi Engleza

Fudbaler za kojim je Salihamidžić jednostavno lud: Braco ponovo kreće po mladu zvijezdu

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić imat će i ovog ljeta dosta posla kada je u pitanju pronalazak novih fudbalera za Bayern.

Braco je već završio transfere Dayota Upamecana i Omara Richardsa, a očekuje se da će doći još jedan desni bek i krilni fudbaler.

Salihamidžić ima svog favorita kada je pozicija krila u pitanju. Glavni izbor mu je fudbaler Chelseaja Callum Hudson-Odoi i ponovo će pokušati da ga dovede u Minhen.

Hasan već godinu i po pokušava završiti transfer ovog fudbalera. Međutim, nikako nije mogao da sklopi dogovor i 20-godišnji fudbaler je ostao u Chelseaju.

Sada će uslijediti nova ponuda Cheslseaju i fudbaleru i vidjet ćemo hoće li na kraju Hudson-Odoi konačno završiti na Allianz Areni.

Salihamidžić će sigurno napraviti sve da tako bude. On je uvjeren da je Englez fudbaler koji će za nekoliko godina koštati 100 miliona eura i zbog toga ga želi u svom timu.

Njegova trenutna vrijednost na tržištu je 35 miliona eura, a Bayern bi timu sa Stamford Bridgea navodno mogao ponuditi 30 miliona eura za ovog fudbalera.

Protekle sezone Hudson-Odoi je odigrao 37 utakmica u dresu Chelseaja i ima učinak od pet golova i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa Plavcima je osvojio trofej Lige prvaka i ugovorom je vezan do ljeta 2024. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.