Crno na bijelo: Donosimo obrazloženje Odluke o neizdavanju licence za FK Mladost · Ekskluzivno

Adnan Beganović

Odlukom Drugostepene komisije za licenciranje Mladost iz Doboj Kakanja ostala je bez licence za premijerligaško takmičenje tako da bi, bez obzira što je na terenu izborila ostanak, u narednoj sezoni mogla igrati u nižem rangu.

Ne mire su u premijerligašu iz Doboj Kaknja sa odlukom Drugostepene komisije za licenciranje, a prvi čovjek kluba Mensur Mušija najavio je borbu do samog kraja. Iz Mladosti su već najavili žalbu Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a ukoliko ista ne urodi plodom, spremni su se žaliti CAS-u.

Već su u Mladosti započeli proces formiranja pravnog tima koji će ih zastupati, a kako saznajemo među pravnicima koji će braniti interese kluba biće i nekoliko stranaca.

A, zbog čega Mladost nije dobila licencu? Pitanje je koje ljubitelji fudbala u našoj državi danas najčešće postavljaju. Danas se čak pojavila i informacija da su u pitanju, pored infstrukturnih uslova kako od samog početka tvrdi Mušija, i određena finanasijska dugovanja.

Međutim, da se radi samo o infrastrukturnim problemima, za koje u Mladost smatraju da ih zapravo i nema, pokazuje i službeni dokument do kojeg je došao SportSport.ba. Nakon toga kontaktirali smo i Mladost, a iz ovog kluba su kategorički odbacili navode koji se nalaze u obrazloženju odluke. Naveli su i kako će, da bi dokazali da navodi nisu tačni, tražiti tonski ili pisani zapis sa sjednice ukoliko postoji.

Dakle, u obrazloženju Odluke se između ostalog navodi da je Mladost ispunila finansijske kriterije, a licencu nije dobila zbog infrastrukturnih uslova. U nastavku teksta možete pogledati kompletno obrazloženje Odluke o neizdavanju licence premijerligašu iz Doboj Kaknja.


Međutim, u Mladosti se ne namjeravaju tako lako predati. Danas su povukli prvi potez i zatražili sastanak sa IO N/FSBiH kao i ostalim premijerligašima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Za sada su dva kluba pozitivno odgovorila na poziv Mladosti. U pitanju su Velež i Sarajevo. Interesantno da su ova tri kluba nedavno najavili i formiranje Udruženja premijerligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.