Sada je i službeno: Mladost Doboj Kakanj bez licence za takmičenje u Premijer ligi BiH!

NSBiH objavio odluku

Sada je i službeno: Mladost Doboj Kakanj bez licence za takmičenje u Premijer ligi BiH! · Zvanično

M. Šljivak

Mladost iz Doboj Kaknja neće igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Drugostepena komisija za licenciranje ozvaničila je odluku da se ne izdaju licence za takmičenje Olimpiku i Mladosti i NSBiH je tu odluku danas i ozvaničio.

"U prostorijama NS/FS BiH je dana 31.05.2021. godine održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH.

Na sjednici se odlučivalo po dostavljenim žalbama FK „Olimpik“ Sarajevo i FK „Mladost“ Doboj-Kakanj na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju izdavanja licenci ovim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2021/22.

Nakon provedene procedure u skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH Drugostepena komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH je donijela sljedeće Odluke:

Odbija se žalba FK „Olimpik“ iz Sarajeva i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022;

Odbija se žalba FK „Mladost“ iz Doboj-Kaknja i potvrđuje se Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022.

Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH su konačne", saopšteno je iz NSBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik je dva kola prije kraja odlučio da istupi iz Premijer lige BiH, dok je Mladost na terenu izborila ostanak, ali nećemo ih gledati u novoj sezoni Premijer lige.

Umjesto tima iz Doboj Kaknja ostanak je izborio Radnik iz Bijeljine.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Antaaaaa
Mozda se sezona zavrsila, ali cirkus se nastavlja
47 0
user1596132192
Zbog cega da se igra ova liga, nek se odma na pocetku sljedece sezone odluci ko je sampion ko ispada a ko ide na evropska takmičenja, VICO ODLAZI!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi