Mensur Mušija se ne predaje

Mladost nije sama: Nakon Sarajeva i Veleža na sastanak stižu još tri premijerligaša!

A. Čaušević

Mladost i na zelenom stolu želi ono što je uradila na zelenom terenu - ostanak u Premijer ligi BiH. 

Klubu iz Doboja kod Kaknja nije izdata licence za takmičenje u Premijer ligi, međutim predsjednik Mensur Mušija ne želi tek tako odustati.

Mladost je danas pozvala ostale premijerligaše na sastanak sa N/FSBiH. Velež i Sarajevo su među prvim klubovima koji su se odazvali pozivu.

Nakon Sarajeva i Veleža na sastanak sa Savezom su pristala još tri premijerligaša. U pitanju su Željezničar, Sloboda i Tuzla City.

"Obavještavamo javnost da su se pozivu na predstojeći sastanak sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, danas već odazvali i potvrdili svoj dolazak sljedeći klubovi: FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Velež, FK Sloboda i FK Tuzla City.

Našim rivalima na terenu, a prije svega sportskim prijateljima se zahvaljujemo na beskompromisnoj podršci ispred cijelog kolektiva FK Mladost, u nadi da ćemo skupa ukazati na nepravilnosti i da je ovo momenat u kojem se jasno vidi da se u odnosu prema bh. fudbalu prešla crvena linija, pa i sportu uopšteno u jedinoj nam domovini.

Boriti ćemo se do samog kraja", poručili su iz Mladosti.

Zbog čega Mladost nije dobila licencu? Pitanje je koje ljubitelji fudbala u našoj državi danas najčešće postavljaju. Danas se čak pojavila i informacija da su u pitanju, pored infstrukturnih uslova kako od samog početka tvrdi Mušija, i određena finanasijska dugovanja.

Međutim, da se radi samo o infrastrukturnim problemima, za koje u Mladost smatraju da ih zapravo i nema, pokazuje i službeni dokument do kojeg je došao SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga kontaktirali smo i Mladost, a iz ovog kluba su kategorički odbacili navode koji se nalaze u obrazloženju odluke. Naveli su i kako će, da bi dokazali da navodi nisu tačni, tražiti tonski ili pisani zapis sa sjednice ukoliko postoji.

Dakle, u obrazloženju Odluke se između ostalog navodi da je Mladost ispunila finansijske kriterije, a licencu nije dobila zbog infrastrukturnih uslova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.