Juričić: Nositi dres Željezničara je čast, ali i velika odgovornost

Napadač ostaje na Grbavici

Juričić: Nositi dres Željezničara je čast, ali i velika odgovornost · Intervju

E. Škorić

Prvi tim FK Željezničar će tokom pauze doživjeti značajna igrače promjene. Među igračima koji će sigurno ostati nalazi se Luka Juričić.

Jurčić je sa devet golova bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka Plavih u minuloj sezoni. Odlični napadač je prije nekoliko dana i definitivno dogovorio ostanak na Grbavici.

Ovaj 24-godišnjak je u razgovoru za SportSport.ba govorio o mnogim temama. Od turbulentne sezone do života u bh. prijestolnici.

Luka, poprilično teška sezona je iza tebe i Željezničara. Vjerujem da ne možeš biti najsretniji kako se sve odvijalo. Nije baš realno da ekipa s takvom strukturom, takvim igračima i tradicijom prerano ostane bez ikakvih šansi za titulu i Evropu?

Prije svega pozdrav Vama i čitateljima portala SportSport.ba. Naravno da nisam sretan kako se odvila sezona, ovo nije prava slika kluba i igrača . Poklopilo se mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku što je rezultiralo ovako lošom drugom polusezonom.

Iako je nekoliko igrača odlučilo da zbog ovog ili onog razloga napusti Željezničar, ti si ostao. Smatraš li to ispravnom odlukom i šta možeš da obećaš navijačima u novoj sezoni?

Oglasi

Smatram da sam donio dobru odluku, imao sam želju da ostanem i da se u sljedećoj sezoni probamo iskupiti za ovu sezonu.

Vidiš li Željezničar u boljoj poziciji naredne sezone i da li ovaj tim može da razmatra mogućnost osvajanja titule ili Kupa?

Sigurno da vidim u poziciji boljoj od trenutne. Smatram da Željeznicar kao klub uvijek mora težiti ka osvajanju titula .

Već neko vrijeme si stanovnik Sarajeva i Grbavice. Kako si zadovoljan životom na trenutnoj lokaciji, odnosom drugih ljudi, navijača, da li si sretan trenutno?

Od prvog dana ovdje se osjecam odlično, sviđa mi se Sarajevo kao grad, a i kuća mi nije daleko. Odnos sa svima u klubu i gradu je odličan. A sto se tiče sportske strane,mislim da tu ne mogu biti sretan,ni ja ni nitko u klubu .

Oglasi

Šta za tebe znači nositi dres Željezničara?

Nositi dres Željeznicara je sigurno čast i privilegija, ali i velika odgovornost.

Koliko ti nedostaju navijači na Grbavici i generalno na stadionima i smatraš lči da je vrijeme da se vrate na tribine?

Tu sam već godinu dana, a još nisam osjetio kako je to igrati pred navijaćima na Grbavici. Smatram da bi se u sljedećoj sezoni trebali vratiti na stadione. Sigurno da taj trenutak jedva čekaju i navijači, koji će nam biti velika podrška i vjetar u leđa, što će se sigurno osjetiti i na rezultatima.

Možeš li nam reći malo o svojim igračkim kvalitetama i gdje najviše voliš da budeš na terenu i šta su tvoji "specijaliteti", a šta misliš da bi trebao da popraviš ili poboljšaš u samoj vlastitoj igri?

Oglasi

Ne volim baš pričati o sebi i svojim kvalitetama, to nek drugi ocjenjuju. A sigurno da ima stvari na kojima moram raditi da bih napredovao kao igrać.

Smatraš li da Željo ima dosta talentovanih igrača i da neki od njih već sada uveliko mogu da budu nosioci ekipe?

Sigurno da ima dosta potencijala u ekipi, sve su to jako talentirani momci i pokazali su u zadnjim utakmicama da se može na njih ozbiljno racunati u sljedećoj sezoni .

Koga od svojih saigrača smatraš posebno nogometno nadarenim i hajde da kažemo najvećim majstorom s loptom?

U ekipi je u ovoj sezoni bilo jako puno majstora kao što su Zec, Štilić, Bekrić, Alispahić... Svi su oni vanserijski talentirani,al ne bih izdvajao nikog posebno da se ostali ne naljute (smijeh).

Igrao si u Hrvatskoj, pa kako bi uporedio uslove i sam kvalitet nogometa ovdje i u susjednoj Hrvatskoj? Šta je najveća mana bh. nogometa i Premijer lige BiH?

Hrvatska liga je eksplodirala kad je Savez omogućio 10 vrhunskih terena za hibridnom travom, odmah se poboljšala kvaliteta nogometa i talenti su više dolazili do izražaja . Smatram da je to problem kod nas, vidim da je Savez obećao izgradnju takvih terena i smatram da će se kvaliteta lige dosta podignuti nakon toga projekta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li si u proteklom periodu, dok si igrao za Željezničar, imao pozive ili ponude nekih drugih timova iz BiH ili inostranstva?

Imao sam dosta ponuda i upita, kako iz BiH tako i iz inostranstva. Ali imam važeći ugovor sa Željezničarom i ostajem član kluba i sljedeću sezonu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Bravo Luka, svaka cast
18 0
BlueBoys
Luka je lud Luka je jak Luka je Željin Manijak!!
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti