Poznati su finalisti

Na polufinalnim mečevima Kupa TK je bilo dramatično, jedan susret dobio i treće poluvrijeme

Admin Čaušević

Oba polufinalna susreta Kupa Tuzlanskog kantona riješena su boljim izvođenjem penala.

Mladost je u Solini bila domaćin Svatovcu. Poslije 90 minuta je bilo 2:2, da bi gosti bili bolji u penal seriji sa 5:6.

Za domaće su pogađali Mešić i Alagić, dok je dvostruki strijelac za pobjednički tim u regularnom vremenu bio Kukić koji je u 87. minuti uspješno zabio penal za 2:2.

Mladost iz Kikaća je golom Mujakonovića vodila na gostovanju kod Gornjeg Rahića kojem je Mehmedović donio izjednačenje za 1:1.

Domaći su skoro sat vremena igrali s igračem manje nakon što je isključen kapiten Ibrišimović. Poslije penala Mladost je slavila sa 5:6.

Nakon susreta iz Gornjeg Rahića su prozvali glavnog sudiju utakmice saopštenjem s naslovom: "Sabrana djela Reada Mehanovića."

"Sjećate li se prije par dana urnebesnog videa iz Seone kada je priznat gol ekipi Seone iako je naš golman odbranio i loptu izbacio u korner!? Ista sudijska trojka sa te utakmice u sastavu Read Mehanović, Dževad Vrbić i Fikret Bačić danas je sudila KUP utakmicu i napravila novi cirkus.

U sljedećih par dana objavit ćemo video sa spornim momentima današnje utakmice.
Ove sezone Read Mehanović sudio nam je sedam utakmica i pokazao našim igračima vjerovali ili ne čak 7 crvenih kartona i dosudio protiv naše ekipe 3 penala.
Gospodin Read Mehanović zajedno sa Dževadom Vrbićem delegiran je na utakmicu koju igramo u nedjelju u Mionici protiv Bosne.

Ovim putem obavještavamo javnost ukoliko ne dođe do promjene sudijske trojke odnosno dvojke u Mionici naša ekipa neće ni putovati u Mionicu.

Također, naš klub obavijestit će federalni savez i na taj način se pridružiti većini klubova Druge lige FBiH (Gradini, Radničkom Lukavac, Prokosovićima, Odžaku, Dinamu Donja Mahala, itd), da nam gospodin Read Mehanović i Dževad Vrbić ne sude više utakmice", naveli su iz ovog bh. niželigaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.