Dinamov wunderkind seli u Madrid

Lova do krova: Real Madrid šopinguje na Maksimiru

S. Grebović

Ako je suditi po pisanju španskih i hrvatskih medija, Real Madrid je opasno 'zagrizao' za mladog Dinamovog igrača Ivana Šaranića.

Kraljevski klub već dugi niz godina igru gradi na Luki Modriću, a osvajaču Zlatne lopte iz 2018. godine bi se u redovima Reala mogao pridružiti još jedan Hrvat. Riječ je o mladom Ivanu Šaraniću, koji nosi dres juniorske ekipe Dinamo Zagreba.

Real Madrid je spreman za ovog 18-godišnjaka da plati ni manje ni više nego deset miliona eura.

On je ove sezone nastupio i za prvi tim Modrih, upisao je četiri nastupa i zabilježio jednu asistenciju, te ušao je među 20 najmlađih fudbalera ikada u redovima šampiona Hrvatske.

Šaranić igra na poziciji ofanzivnog veznog, pokriva i krilne pozicije, a prošao je i sve kategorije mlađih selekcija hrvatske reprezentacije gdje je na 31 nastupu postigao 8 golova.

Zanimljivo da je Šaranić dugo vremena bio na radaru Barceloninih skauta, ali je sada u igru ušao i njihov najveći rival.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi, Dinamo je prošle sezone prodao Joška Gvardiola za blizu 19 miliona eura Red Bull Leipzigu, aprethodno je zaradio i ogroman novac od transfera Danija Olma takođe u ovom klubu, gdje uz klauzule transfer dostiže i 30 miliona eura.

Šaranić je samo još jedan od dokaza kvalitetnog rada u mlađim kategorijama na Maksimiru kao i pravilog poslovanja ovog kluba koji je miljama daleko od svih na brdovitom Balkanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.