"Ancelotti u Real Madridu? Ma, baš me briga"
Foto - EPA

Nije mu previše stalo

"Ancelotti u Real Madridu? Ma, baš me briga"

Midhat Šljivak

Carlo Ancelotti postao je novi trener Real Madrida.

Iskusni italijanski stručnjak napustio je klupu Evertona i potpisao je trogodišnji ugovor sa Kraljevima.

Povratak je to 61-godišnjeg stručnjaka na klupu Real Madrida gdje je radio u periodu od 2013. do 2015. godine, a jedan od igrača kojeg je vodio u tom periodu bio je Alvaro Morata.

Nije međutim španski napadač igrao previše kod Ancelottija, a na pitanje novinara da komentariše povratak Italijana na klupu Kraljeva je kratko rekao:

"Realno, baš me briga. Ne zanima me previše, ali dobar je menadžer za ekipu. To je najbitnije", rekao je Morata.

Morata je dijete madridskog kluba. U dva navrata bio je član prvog tima i odigrao je ukupno 95 utakmica za Madriđane i zabio je 31 gol.

Trenutno je član Atletico Madrida na posudbi u Juventusu, gdje će vjerovatno ostati i narednu sezonu, a igrao je još i za Chelsea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carlo Ancelotti je Real predvodio u ukupno 119 utakmica. Dobio ih je čak 89, 14 puta je njegov tim igrao neriješeno i upisao je 16 poraza.

Sa Kraljevima je posebno uspješnu imao 2014. godinu kada je osvojio Ligu prvaka, Kup Kralja, UEFA Superkup i klupsko prvenstvo svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi