Više neće nastupati za Bordo tim

Hodžić se oprostio od Sarajeva, tvrdi da mu je to jedan od najtežih momenata u karijeri

Admin Čaušević

FK Sarajevo očekuju značajne igračke promjene tokom ljetne pauze.

Bordo dres u budućnosti sigurno neće nositi Dušan Hodžić. Iskusni bek je pet godina bio član koševskog premijerligaša, a njegova avantura se završila na neslavan način.

Nakon što su navijači Sarajeva prije desetak dana upali u Trening centar u Butmiru te se verbalno sukobili s nekoliko igrača među kojim je navodno i bio i Hodžić ovaj 27-godišnjak se odlučio za odlazak.

"Oproštaj od FK Sarajevo u kojem sam proveo pet nevjerovatnih godina, na ovaj način mi je jedan od najtežih momenata u karijeri", rečenica je kojom je Hodžić započeo oproštaj od Sarajeva u objavi na Instagramu.

"Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za Bordo dres, a nezaboravni momenti sa naših Evropskih takmičenja i podizanje svih titula ostat će mi omiljene uspomene u životu."

"Zahvalan sam svim ljudima iz kluba, što su mi pružili priliku da budem i ja dio Bordo priče, trenerima na predanom radu, saigračima koji nisu samo sjajni fudbaleri, nego i sjajni prijatelji."

"Zahvalan sam i navijačima koji su svaku utakmicu bili tu za nas, i koji nikada nisu prestali vjerovati da možemo svi zajedno napraviti zavidne rezultate."

"Svojim prijateljima i saigračima želim sreću u narednim izazovima, jer sam uvjeren da imamo i dalje sjajnu ekipu koja će da pravi još mnogo historijskih uspjeha."

"Drago mi je što sam bio dio ovakve fudbalske historije i veličine kao što je FK Sarajevo", završio je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

https://sportsport.ba/igrac/dusan-hodzic/26

U sezoni iza nas Hodžić je redovno dobijao priliku za igru. Skupio je ukupno 26 nastupa u svim takmičenjima. Sa Koševa odlazi sa dvije titule prvaka i Kupom. Skupo je ukupno 111 nastupa uz dva postignuta gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.