Mladost nije sama: Nakon Sarajeva i Veleža na sastanak stižu još tri premijerligaša!

Mensur Mušija se ne predaje

Mladost nije sama: Nakon Sarajeva i Veleža na sastanak stižu još tri premijerligaša!

A. Čaušević

Mladost i na zelenom stolu želi ono što je uradila na zelenom terenu - ostanak u Premijer ligi BiH. 

Klubu iz Doboja kod Kaknja nije izdata licence za takmičenje u Premijer ligi, međutim predsjednik Mensur Mušija ne želi tek tako odustati.

Mladost je danas pozvala ostale premijerligaše na sastanak sa N/FSBiH. Velež i Sarajevo su među prvim klubovima koji su se odazvali pozivu.

Nakon Sarajeva i Veleža na sastanak sa Savezom su pristala još tri premijerligaša. U pitanju su Željezničar, Sloboda i Tuzla City.

"Obavještavamo javnost da su se pozivu na predstojeći sastanak sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, danas već odazvali i potvrdili svoj dolazak sljedeći klubovi: FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Velež, FK Sloboda i FK Tuzla City.

Oglasi

Našim rivalima na terenu, a prije svega sportskim prijateljima se zahvaljujemo na beskompromisnoj podršci ispred cijelog kolektiva FK Mladost, u nadi da ćemo skupa ukazati na nepravilnosti i da je ovo momenat u kojem se jasno vidi da se u odnosu prema bh. fudbalu prešla crvena linija, pa i sportu uopšteno u jedinoj nam domovini.

Boriti ćemo se do samog kraja", poručili su iz Mladosti.

[facebook]https://www.facebook.com/mladostdk/posts/5563952593677460[/facebook]

Zbog čega Mladost nije dobila licencu? Pitanje je koje ljubitelji fudbala u našoj državi danas najčešće postavljaju. Danas se čak pojavila i informacija da su u pitanju, pored infstrukturnih uslova kako od samog početka tvrdi Mušija, i određena finanasijska dugovanja.

Međutim, da se radi samo o infrastrukturnim problemima, za koje u Mladost smatraju da ih zapravo i nema, pokazuje i službeni dokument do kojeg je došao SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga kontaktirali smo i Mladost, a iz ovog kluba su kategorički odbacili navode koji se nalaze u obrazloženju odluke. Naveli su i kako će, da bi dokazali da navodi nisu tačni, tražiti tonski ili pisani zapis sa sjednice ukoliko postoji.

Dakle, u obrazloženju Odluke se između ostalog navodi da je Mladost ispunila finansijske kriterije, a licencu nije dobila zbog infrastrukturnih uslova.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac78
Tako je... svi po cijenu bojkota lige zaustavit ovu lakrdiju politicku od strane Zeljkovica. Pa ako Borcu ne trebaju pare ne trebaju ni mom Velezu. Nek suspenduje Uefa sve ako treba !
65 1
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Hvala bogu bar u necemu da smo slozni
45 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi