Evropski mečevi bh. klubova s publikom na tribinama?

Stiglo zeleno svjetlo od Kriznog štaba

Evropski mečevi bh. klubova s publikom na tribinama?

A. Čaušević

Početak nove sezone Premijer lige zakazan je za 17. juli i na osnovu posljednjih odluka Kriznih štabova dva entiteta na premijerligaške stadione bi se trebala vratiti publika. 

Krizni štab RS je već ranije dao zeleno svjetlo za povratak gledatelja na tribine, a danas je isto uradio i Krizni štab FBiH pa prema trenutnom stanju više nema prepreka da se publika vrati na tribine. 

Vlada FBiH je danas usvojila prijedlog Kriznog štaba FBiH o ublažavanju mjera. Tako su gledatelji dobili dozvolu da se vrate na tribine, ali uz poštivanje epidemioloških mjera kao što su nošenje maske i držanje distance.

UEFA je već ranije odlučila da klubovi učesnici evropskih takmičenja slijede upute lokalnih Saveza i kriznih štabova što znači da će bh. klubovi kako sada stvari stoje igrati vjerovatno s publikom na tribinama, naravno uz ograničen kapacitet. 

Moći će se koristiti 30 % kapaciteta stadiona, a na jednoj tribini se neće smjeti nalaziti više od 500 osoba. Prema nekim najavama publika na tribinama neće moći nositi ni navijačke rekvizite. 

Podsjećanja radi, BiH će u Evropi predstavljati Borac, Sarajevo, Široki Brijeg i Velež. Banjalučani i Širokobriježani će mečeve igrati na svojim stadionima, dok će Rođeni na Grbavicu, a Bordo tim prema svemu sudeći ponovo na Bilino polje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će u prvo pretkolo Lige prvaka, dok Velež, Sarajevo i Široki Brijeg čekaju nastupi u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Svi bh. predstavnici će prve evropske rivale saznati na žrijebu 15. juna. Prvi susreti se igraju 6. ili 7. jula u Ligi prvaka, te 8. jula u Konferencijskoj ligi. Revanš mečevi su na programu sedam dana kasnije.

Inače, ova odluka znači da bi i posljednje kolo Prve lige FBiH koje se igra za vikend moglo proteći s publikom na tribinama. Klubovi organizatori susreta bi prije toga trebali dobiti dozvolu FS FBiH. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Pa kakve veze rekviziti imaju sa koronom nek mi neko objasni??500 po tribini dok Borac moze preko 8 hiljada i prodje nekaznjeno.E moj Alija...Je bo ovu drzavu sto si nam stvorio...
9 2
Brigata_rossa.1981
NAPUNIMO GRBAVICUU!!!! SAVEZ PUŠI GAAA!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti