Nakon godinu i po

Kenan Hasagić napušta FK Tuzla City

Midhat Šljivak

Kenan Hasagić (41) napušta FK Tuzla City.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je u tuzlanskom klubu imao ulogu trenera golmana, ali je odlučio da napusti klub na kraju sezone.

On je rukovodstvu kluba saopštio odluku o odlasku, pa će Husref Musemić za novu sezonu morati da pronađu novog trenera golmana.

Hasagić je u Tuzla Cityju proveo godinu i po. Stigao je u januaru 2020. godine i očigledno da je došlo do zasićena i 41-godišnji trener se odlučio na odlazak.

Kenan Hasagić je ranije radio kao trener golmana u ekipi Mladosti iz Doboj Kaknja, te reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Dugo godina je Kenan bio broj jedan reprezentacije BiH za koju je nastupio 44 puta u periodu od 2002. do 2011. godine.

Klupsku karijeru ovaj nekadašnji čuvar mreže započeo je u kakanjskom Rudaru, a potom je igrao u Vorwartsu i Altayju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U BiH se vratio 2001. godine u redove visočke Bosne, a zatim je preko Rudara došao u Željezničar.

Nakon dvije godine na Grbavici 2004. godine ponovo odlazi u Tursku, gdje je ostao narednih osam godina i gdje je nastupao za Gaziantepspor i Bašakšehir.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.