FOTO - EPA

Sjajno su sarađivali

Benzema komentarisao Ancelottijev povratak na klupu Reala

Adnan Beganović

Iskusni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti u narednoj sezoni će s klupe predvoditi Real Madrid.

Nakon što su se Real Madrid i Zidane rastali, čelnici madridskog kluba nisu potrošili mnogo vremena u potrazi za njegovim nasljednikom.

Odluka je pala na Carla Ancelottija, koji je od 2013. do 2015. vodio Real. Sa madridskim klubom je u tom periodu osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i Kup kralja.

Ukupno je Real vodio na 119 utakmica. Slavio je na 89, dok je 16 puta bio poražen, a 14 puta je Real pod njegovim vodstvom remizirao.

Povratak Ancelottija na klupu Reala komentarisao je i francuski napadač Karim Benzema, koji se trenutno sa reprezentacijom priprema za Evropsko prvenstvo.

Iskusni napadač je pružao sjajne partije kod italijanskog stručnjaka, a Benzema je istakao da mu se sviđa njegova fudbalska filozofija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Super vijest. Mi, igrači i navijači dobro ga poznajemo. Sjajan je trener. Sviđa mi se njegova filozofija, način na koji vidi nogomet, kako upravlja i vodi ekipu. Želi osvojiti sve trofeje", rekao je Benzema.

Podsjetimo, Ancelotti je sa Realom potpisao trogodišnji ugovor, a finansijski detalji nisu poznati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.