Kandidat za šefa struke

Rusmir Cviko se vraća na Grbavicu? · Saznajemo

Nogometaši i stručni štab FK Željezničar nalaze se na pauzi.

Plavi su prije par dana produžili saradnju sa iskusnim Samirom Bekrićem, a klub su do sada bar zvanično napustili Luka Miletić, Mladen Veselinović, Salko Nargalić, Ivan Lendrić i Filip Erić.

Jasno je da se Blaž Slišković neće vraćati na Grbavicu, a tim je u posljednjim utakmicama sezone predvodio Almir Memić.

Na Grbavici svi sa nestrpljenjem očekuju Skupštinu kluba koja je zakazana sa 12.07., a uskoro bi i ekipa trebala početi sa pripremama.

Navodno se spremaju promjene i u rukovodstvu kluba, a do tada traju špekulacije o tome ko će voditi ekipu u novoj sezoni.

Jedan od kandidata je kako saznajemo Rusmir Cviko, nekadašnji član stručnog štaba nogometne reprezentacije naše zemlje, kada je selektor bio Dušan Bajević.

Cviko je radio u Željezničaru sa Amarom Osimom, a okušao se i samostalno u Kini gdje je predvodio Dalin Transcedence, te MZ Hakka.

Na Grbavici je osvojio pet trofeja, tri prvaka naše zemlje te dva Kupa.

Bile su to zlatne godine za Željezničar, a da li će ponovo doći do saradnje ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Sve bi trebalo biti jasnije ove sedmice.

Podsjetimo, Željezničar je sezonu okončao na sedmom mjestu i tako ostao bez plasmana u Evropu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.