Foto - Bayern FC

Odigrao samo četiri utakmice

Neuer mu nije dao da brani, pa je Nubel odlučio da ode iz Bayerna

M. Šljivak

Alexander Nubel napustit će Bayern u narednom periodu.

Ovaj 24-godišnji golman nije se naigrao u prošloj sezoni pored Manuela Neuera.

Bayernova 'jedinica' nije želio da se u manje bitnim utakmicama Nubel nađe na golu i mlađem kolegi je prepustio samo četiri utakmice protekle sezone.

Sjedenje na klupi ne zadovoljava Nubela koji se nadao mnogo većem broju nastupa po dolasku iz Schalkea i ne želi da mu se to ponovi naredne sezone.

Talentovani golman je odlučio napustiti redove bavarskog velikana i on će otići na posudbu u narednoj sezoni.

Monaco pokazuje najviše interesa za Nubela. Pregovara se o dvogodišnjoj posudbi, ali nisu samo Kneževi ti koji žele ovog čuvara mreže.

Francuski prvak Lille traži kvalitetnu zamjenu za Mikea Maignana, koji je otišao u Milan, a Nubela smatraju idealnim za svoj tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odluku o novom klubu Nubel će donijeti veoma brzo i nema dileme da će konačno imati šansu da pokaže šta zna.

Umjesto njega Bayern će na mjesto drugog golmana vratiti Svena Uleeicha (32) koji je raskinuo saradnju sa HSV-om.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.