Iza sebe ima sjajnu sezonu

Tatar mijenja klub

Samir Mlaćo

Jedan od onih koji su obilježili za vikend završenu sezonu u Prvoj ligi FBiH svakako je Kerim Tatar, sada već bivši član FK Goražde.

Tatar je briljirao, u 27 utakmica upisao je čak 11 pogodaka i dodao isto toliko asistencija, a jedan pogodak dodao je i u Kupu naše zemlje.

U Goražde je 24-godišnjak stigao iz Igmana, a pod palicom Dženana Hošića momci sa Drine bili su hit prvenstva.

'Prijalo' je to i Tataru, koji je skrenuo pažnju na sebe i sigurno će biti mnogo upita za njegove usluge, a nije nerealno ni da ga u narednoj sezoni gledamo u najvišem rangu bh. fudbala.

Kerim je brat Benjamina Tatara koji se nakon sjajnih partija u FK Sarajevo skrasio u Saudijskoj Arabiji.

Prije Igmana gdje je igrao u sezoni 18/19, nastupao je i za Olimpik u sezoni 16/17, te Velež u sezoni 15/16 i prije toga kao junior.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Hvala na svemu, bilo je lijepo igrati sa vama", napisao je Tatar na oproštaju od FK Goražde.

Goražde je sezonu završilo na četvrtom mjestu sa 49 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.