Potvrđeno od strane kluba

NK Čelik podnio krivičnu prijavu protiv Fuada Kasumovića

Haris Zilić

NK Čelik Zenica podnio je krivičnu prijavu protiv Gradonačelnika Zenice – Fuada Kasumovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kasumović je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio status u kojem je direktno izrečena prijetnja životu i tjelesnom integritetu članovima Upravnog odbora NK Čelik Zenica.

Ovu informaciju je potvrdio i zenički klub na svojoj zvaničnoj stranici.

"Upravni odbor NK Čelik Zenica zajedno sa navijačima i simpatizerima čvrsto stoji iza ideje oporavka i stabilizacije našeg kluba i jasno poručujemo da nas ovake prijatnje neće omesti u našem cilju – a to je jak i stabilan zenički Čelik!", stoji u saopštenju zeničkog kluba.

Tenzije na relaciji Fuad Kasumović - navijači NK Čelik nikako se ne smiruju. Navijači Čelika nezadovoljni su odnosom Kaumovića kao gradonačelnika Zenice prema njihovoj svetinji, pa u posljednje vrijeme sve više i negoduju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti