Ništa od potpisa

Zrinjskom propalo pojačanje iz Hrvatske

Admin Čaušević

I Zrinjski će kao i ostali timovi u narednom periodu dovesti nekoliko novih imena u svlačionicu. 

Početkom juna kao novo pojačanje Plemića u ofanzivnom dijelu tima spominjao se Miroslav Iličić koji je pod Bijeli brijeg trebao stići kao slobodan igrač.

Iličiću je ugovor istekao sa Slaven Belupom i bio je slobodan pri izboru nove sredine. Na kraju je odlučio da ostane u HNL-u.

Naime, ovaj 23-godišnji napadač je danas zvanično postao fudbaler Istre 1961, saopštio je klub iz Pule.

"Miroslav Iličić novi je igrač Istre 1961! 23-godišnji Miroslav igra na poziciji napadača. Dolazi nam iz Slaven Belupa, igrao je i za Orijent, a prošao je i kroz omladinski pogon Rijeke.

Miroslave, dobrodošao i sretno!", saopštili su iz Istre.

U redove Plemića za sada je stigao golman Luka Kukić, dok je ekipu napustio Luis Ibanez poslije isteka ugovora, a isto čeka i Miljana Govedaricu.

Inače, među novim licima u svlačionici mostarskog tima mogao bi biti hrvatski veznjak Igor Postonjski, koji je na korak od potpisa za Zrinjski.

Ovaj 26-godišnjak postao je slobodan igrač nakon što je njegov doskorašnji klub Varaždin ispao iz Prve HNL.

Na svom stolu ima nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali je najbliži dolasku u Mostar i on bi u narednim danima trebao postati novi član Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Postonjski je protekle sezone odigrao 20 utakmica u HNL-u za Varaždin čiji je član postao u januaru ove godine.

Karijeru je ovaj veznjak počeo u ekipi Rijeke, a nastupao je još za Goricu, Inter Zaprešić i NK Zagorec.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.