Nikako da namjesti nišanske sprave

Kada će više odustati? Ronaldo se ponovo obrukao izvođenjem slobodnog udarca

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala igra trenutno prijateljsku utakmicu protiv Izraela.

Portugalci večeras u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade igraju svoju posljednju pripremnu utakmicu pred početak Evropskog prvenstva.

Aktuelni prvaci Evrope nakon prvog poluvremena vode sa 2:0 protiv Izraela golovima Brune Fernandesa i Cristiana Ronalda.

Domaći su otpor gostiju uspjeli da slome u 42. minuti kada je Fernandes pogodio nakon odlične asistencije Cancela.

Bruno Fernandes je dvije minute kasnije bio asistent, a pogodak za 2:0 postiže Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je bio u centru pažnje samo nekoliko minuta prije nego što je postigao gol za 2:0.

Naime, Portugalci su imali slobodan udarac s nekih 25 metara udaljenosti, a loptu je kao i obično namjestio Ronaldo iako mu slobodnjaci prethodnih godina očajno idu.

Ronaldo se nije proslavio prethonih godina izvođenjem slobodnjaka, ali ne odustaje od toga da ih izvodi iz utakmice u utakmicu.

Tako je bilo i ovaj put, ali se jedan od najboljih igrača svijeta propisno obrukao svojim udarcem čime je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama. Njegov pokušaj iz slobodanjak možete pogledati OVDJE.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/18[/poll]

Posljednji gol iz slobodnjaka zabio je u septembru prošle godine u meču između Švicarske i Portugala.

Što se tiče statistike u klubu zadnji put je mrežu iz slobodnog udarca uspio pogoditi u julu 2020. godine protiv Torina i to mu je jedini gol iz slobodnjaka otkako je na ljeto 2018. godine prešao iz Real Madrida u Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.