Dan kad je Ronaldo umalo dobio batine: Inatio se i radio što se ne smije, ali se zadnji smijao

Anegdota iz prošlosti

Dan kad je Ronaldo umalo dobio batine: Inatio se i radio što se ne smije, ali se zadnji smijao

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo se značajno promijenio u odnosu na sami početak karijere. 

Ronaldo je u mlađim danima imao potpuno drugačiji život nego što ima sada. Sada je najpopularniji igrač na svijetu i ima veliki autoritet u svlačionici što nije bio slučaj prije 20-ak godina. 

Sjajni Portugalac je svjetsku slavu doživio igrajući za Manchester United, a velike zasluge za sve što je uspio u karijeri nosi Sir Alex Ferguson što portugalski as uopšte ne krije. 

Kada je stigao na Old Trafford glavni u svlačionici su bili neki drugi igrači poput Roya Keana, Ryana Giggsa, Paula Scholesa i drugih legendi Crvenih đavola. 

Upravo se Giggs prisjetio jedne anegdote iz vremena kada je dijelio svlačionicu s Ronaldon. Velšanin se toliko iznervirao da umalo nije pretukao tada mlađahnog saigrača. 

"Ronaldo je pio coca-colu ujutro, za vrijeme doručka. Rekao sam mu da treba prestati, ali on je nastavio po svom..."

Oglasi

"Jednom sam ga uzeo i pribio uz zad i jasno mu poručio da se takve stvari ovdje ne rade. Nakon toga smo otišli na trening..."

"On je na treningu postigao hat-trick i počeo je da galami: 'Ja radim ono što ja hoću, Giggsy!!!", prisjetio se Velšanini u podcastu klupske televizije Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo i Giggs su svlačionicu dijelili do 2009. godine kada je Portugalac otišao u Real Madrid. Dok je bio član Crvenih đavola osvojio je devet trofeja, a najviše se izdvajaju Liga prvaka i tri titule prvaka Engleske.

Proteklih sedmica dosta se spominje i o povratku 36-godišnjaka u United. Njegov menadžer Jorge Mendes već traži klub, jedna od opcija su i Crveni đavoli, ali Portugalac neće donijeti odluku prije nego što se završi Evropsko prvenstvo. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi