Pogledajte koliko fudbaleri zarađuju od Instagrama, u TOP 30 nalazi se i Miralem Pjanić

Zna se ko je prvi

Pogledajte koliko fudbaleri zarađuju od Instagrama, u TOP 30 nalazi se i Miralem Pjanić

E. Čaušević

Poznati fudbaleri u današnje vrijeme zarađuju ogroman novac od sponzorskih ugovora.

Zarada fudbalera je daleko veća nego što je to bilo prije 20 godina, a igrači imaju razne mogućnosti da dođu do prihoda.

Pored sponzorskih ugovora koji su inače dosta izdašni fudbaleri imaju velike koristi i od društvenih mreža.

One im inače služe da se promovišu, ali prethodnih godina oni najpoznatiji igrači zarađuju ogroman novac. U tome prednjači Instagram koji ubjedljivo najbolje plaća sponzorske saradnje.

Objave poznatih fudbalera pomno se prate jer fanovi žele znati sve moguće stvari o njima, te kako oni provode svoje dane.

U javnosti se pojavila i lista 30 najplaćenijih aktivnih igrača na svijetu što se tiče Instagrama, odnosno koliko oni inkasiraju od jedne sponzorske objave na ovoj platformi.

Oglasi

Tu je daleko najplaćeniji Cristiano Ronaldo koji je prošle sezone od sponzorskih objava na Instagramu zaradio nevjerovatnih 15.851.742 funti. Imao je 32 sponzorisane objave u sezoni iza nasa.

Iza Ronalda nalazi se Lionel Messi koji je zaradio skoro duplo manje. Messi je imao 24 sponzorisane objave prošle sezone i inkasirao je 8.463.635 funti.

Treće mjesto zauzima Neymar sa zarađenih 7.737.057 funti, a iza njega nalazi se Zlatan Ibrahimović koji je inkasirao 2.277.130 funti.

U TOP 10 najplaćenijih igrača na Instagramu nalaze se još Paul Pogba (1.763.620 funti), Robert Lewandowski (1.154.910 funti), Antoine Griezmann (1.131.375 funti), Marcelo (906.521 funti), Luis Suarez (776.928 funti) i Paulo Dybala (722.184 funti).

Najplaćeniji igrač iz regiona što se tiče Instagrama je Ivan Rakitić koji se nalazi na 13. poziciji, a on je od sponzorskih objava prošle sezone zaradio 513.252 funti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče fudbalera iz Bosne i Hercegovine na ovoj listi na kojoj ima 30 igrača nalazi se samo jedan naš reprezentativac. Riječ je o Miralemu Pjaniću koji je zaradio 197.179 funti od sponzorisanih objava prošle sezone, te se nalazi na 25. mjestu.

Pjanić je iza sebe ostavio Raheema Sterlinga, Marc-Andrea ter Stegena, Radamela Falcaa, Ricarda Quaresmu i Garetha Balea.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi