Obavljeni razgovori

Filipović na izlaznim vratima Zrinjskog · Saznajemo

Miloš Filipović, jedan od najboljih nogometaša HŠK Zrinjski u proteklih nekoliko godina, na izlaznim je vratima mostarskog kluba, kako saznaje SportSport.ba.

Kako saznajemo, Filipović je obavio razgovor sa strukom Plemića gdje mu je rečeno da se na njega u idućoj sezoni više ne računa na njega.

Filipovića i Plemiće ugovor veže za cijelu nadolazeću sezonu i očigledno je da će dvije strane morati naći sporazum o rastanku na što bezbolniji način.

Filipović je u protekloj sezoni ubilježio 24 nastupa, te postigao 5 golova i imao 6 asistencija.

Skupa s Nemanjom Bilbijom, Slobodanom Jakovljevićem, Perom Stojkićem i Ognjenom Todorovićem potpisnik je najvećih uspjeha mostarskog kluba u koji se vratio prošle godine nakon epizode u grčkoj Larisi.

Sezona 2017/18. bila je najbolja u Filipovićevoj karijeri kada je predvodio Premijer ligu sa 16 golova i 14 asistencija.

Miloš Filipović HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
20 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
6 asistencija
5 golova

Filipović je proed Zrinjskog u BiH još nosio dres Drine iz Zvornika, a ostavio je dubok trag i u Srbiji gdje je nosio dres OFK Beograda, Kolubare, Timoka, Voždovca, BSK borćče.

Epizoda u grčkoj Larisi jedina mu je van Srbije i Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ima tri tutle prvaka Bosne i Hercegovine sa Plemićima, a u svojoj karijeri ponio je i titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH, kada je pomenutu sezonu 2017/2018 okončao sa 16 golova na svom kontu.

Trenutna vrijednost na transfermarktu iznosi mu 300.000 eura i vijdet ćemo u narednim danima koja će nova destinacija biti za ovog 31-godišnjeg ofanzivca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.