Preuzima klupu bordo kluba

Goran Sablić danas stiže u Sarajevo · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva jučer su počeli pripreme za novu sezonu.

Za bordo klub nije bilo mnogo odmora jer je minula sezona završena tek prije dvije sedmice, a igrači su dobili desetak dana da napune baterije za nove izazove.

Jučer je održana prozivka u trening kampu na Butmiru čime je Sarajevo zvanično počelo pripreme za novu sezonu.

Prozivku su izvršili Abdulah Oruč, Eldin Jelešković i Adi Adilović, ali veoma brzo očekuje se da Sarajevo ozvaniči dolazak novog trenera.

Kako je SportSport.ba jučer najavio ekipu Sarajeva u narednom periodu najvjerovatnije trenirat će Goran Sablić koji je blizu postizanja dogovora s čelnicima bordo kluba. 

Kako saznajemo Sablić će danas doputovati u Sarajevo kako bi obavio završnu rundu pregovora i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema očekuje se da potpiše ugovor s klubom, te počne pripreme za novu sezonu.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/41[/poll]

Sarajevo je protekle sezone osvojilo drugo mjesto, a sezonu su spasili osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.

Sablić je posljednji angažman imao u drugom timu Hajduka, a vodio je i Split, te moldavski Sheriff Tiraspol, a najvjerovatnije da će Sablić u stručni štab dovesti i jednog pomoćnika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup naše zemlje 2017. godine. Kao nogometaš Sablić je nastupao za Hajduk i Dynamo Kyjev.

Novu takmičarsku godinu Bordo tim započinje utakmicom Konferencijske lige 8. jula, dok je početak nove sezone Premijer lige planiran za 17. juli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.