Sarajevo upalilo motore, stiže i novi trener
Foto - FK Sarajevo

Goran Sablić preuzima Bordo tim

Sarajevo upalilo motore, stiže i novi trener

M. Šljivak

Prozivka FK Sarajevo obavljena je danas.

Vicešampion BiH i pobjednik Kupa iz prošle sezone započeo je sa pripremama za novu sezonu u kojoj će tim sa Koševa predstavljati BiH u Konferencijskoj ligi.

Sarajevo još uvijek čeka na novog šefa stručnog štaba, pa su prozivku izvršli Abdulah Oruč, Eldin Jelešković i Adi Adilović.

Sa prozivke su opravdano odsutni Matthias Fanimo, Joachim Adukor i Vladan Kovačević, koji su dobili nešto druži odmor.

Danas je u Trening Centru Butmir obavljena prozivka igrača pred novu sezonu, a već na sljedećem treningu ekipu će predvoditi novi šef stručnog štaba. 💪 #BackToWork 🔴⚪️

Posted by FK Sarajevo on Thursday, June 10, 2021

Nije bilo ni igrača koji su bili u obavezama sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu, a opravdano je odsutan i kapiten Krste Velskoski koji sa Sjevernom Makedonijom igra na Evropskom prvenstvu.

Sarajevo će već na narednom treningu raditi sa novim trenerom, a to će najvjerovatnije biti Goran Sablić.

Kako je to SportSport.ba danas i najavio, dogovor sa Sablićem je veoma blizu realizacije, a to se može zaključiti i po pisanju hrvatskih medija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodna Dalmacija donosi informaciju da je Sablić novi trener Sarajeva, no svakako da treba sačekati i zvanične informacije iz kluba. 

Sarajevo je protekle sezone osvojilo drugo mjesto, a sezonu su spasili osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Cuj Sablic??? Pa ko bira vise te ublehe od trenera???
3 10
mosaljozemosaplavo
obraz kao djon
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi