Bez dogovora Aldina Čajića i FK Sarajevo!

Fudbaler potvrdio

Bez dogovora Aldina Čajića i FK Sarajevo!

A. Čaušević

Aldin Čajić neće obući dres FK Sarajevo, potvrdio je to ovaj 28-godišnji veznjak.

Čajić i Bordo klub su u proteklom periodu bili u pregovorima, ali na kraju nisu uspjeli pronaći zajednički jezik jer je presudila igračeva želja da ostane u Turskoj.

Iskusni veznjak je u objavi u drutšvenoj mreži Facebook napisao da ne dolazi na Koševu, ali da će mu Sarajevo uvijek biti prva opcija od svih bh. klubova.

"Dragi navijači FK Sarajevo htio bih da vas obavijestim da nije došlo ni do kakvog dogovora između mene i Kluba. Nemam namjeru da napuštam Turskum a u buducnosti ako se odlučim vratiti u Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo će uvijek biti prva opcija. Budite mi dobri", napisao je Čajić.

[facebook]https://www.facebook.com/aldin.cajic.1/posts/10224845370786608[/facebook]

Inače, ovaj 28-godišnji fudbaler je pod ugovorom sa Istanbulsporom, a prošle sezone igrao je za drugoligaša Tuzlaspor.

Oglasi

Paralelno sa igračkim pojačanjima, Sarajevo traži i novog trenera. Posljednji u nizu kandidata je Goran Sablić, koji je ranije predvodio Široki Brijeg.

Sablić je posljednji angažman imao u drugom timu Hajduka, a vodio je i Split, te moldavski Sheriff Tiraspol. Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup naše zemlje 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je prošlu sezonu završilo osvajanjem Kupa BiH sa Dženanom Uščuplićem na klupi. U većem dijelu sezone ekipu je s klupe vodio Vinko Marinović. Novu takmičarsku godinu Bordo tim započinje utakmicom Konferencijske lige 8. jula pa se očekuje da novi šef stručnog štaba bude imenovan vrlo brzo.

Prozivka uoči priprema za novu sezonu zakazana je za 18 sati. Bordo tim novu sezonu će početi evropskom utakmicom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, 8. jula.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
"divovi" ne mogu dovesti igraca iz 2 turske
5 13
Alemka3012
Ko će još među kosooke hahahaha jelovnik fks njanja sismisi i zohari
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi