FOTO: AAA Group

Fotografije završnog projekta

Kada bude završen Veležov stadion će biti prava ljepotica

A. Čaušević

Stadion Rođeni je još uvijek u procesu izgradnje i teško je dati tačno prognozu kada bi mogao biti završen.

Proteklih godina Velež je napravio značajan infrastrukturni iskorak te će stadion mostarskog kluba kada bude kompletiran biti prava ljepotica.

U minulom periodu izgrađena je tribina namjenjena za Red Army, zatim i popularna "zdenka" kao spojnica sjeverne i zapadne tribine.

Dok se konstantno radi na unapređenju trenutno centralne tribine, a za sljedeću godinu je planirano i postavljanje novog travnjaka uz saradanju sa NFSBiH.

U međuvremenu u javnost su procurile i fotografije sa konačnim izgledom stadiona Rođeni i na osnovu viđenog moglo bi se reći da su radovi na pola puta.

Preostalo je izgraditi još istočnu tribinu koja bi na kraju bila pretvorena u centralnu, barem na osnovu predstavljenog projekta. Također bi i sve tribine bile natkrivene.

"Već dugo radimo na projektu novog Veležovog stadiona. Zbog emocija nekih naših prijatelja, par crteža je procurilo u javnost. Da bismo izbjegli sve špekulacije objavljujemo konačnu ideju koju ćemo uskoro finiširati", objavili su iz AAA group, arhitektonski i dizajn studio koji već godinama u BiH kreira vanjske i unutrašnje prostore.

Inače, Velež će ove godine evropske mečeve igrati na stadionu Grbavica, a već sljedećeg ljeta bi Rođeni mogli biti domaćini u svom domu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci su i prije nekoliko dana počeli pripreme za novu sezonu. S nestrpljenjem se čeka utorak i žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige u kojem Rođeni neće biti nositelji. 

Kada su u pitanju pripreme prije prve evropske utakmice zakazne za 8. juli Velež će igrati protiv Viteza u Bužimu, Tuzla Cityja na Kupresu i protiv Širokog Brijega navjerovatnije na stadionu Pecara. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.