Bh. golman se oglasio na Twitteru

Oštra poruka Asmira Begovića nakon što je Eriksen jučer jedva preživio

Endin Čaušević

Reprezentacija Danske sinoć je poražena u Kopengagenu od Finske sa 1:0 u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Finci su napravili veliko iznenađenje i uspjeli su slaviti na Parken stadionu, ali teško da je nekome bilo toliko do fudbala nakon svih scena koje su se dešavale u finišu prvog poluvremena.

Pred kraj prvog poluvremena nastao je pravi haos nakon što se Christian Eriksen srušio na terenu.

Eriksen je izgubio svijest, a u direktnom prenosu moglo se vidjeti kako ljekari pokušavaju da ga ožive.

Sve to trajalo je desetak minuta, a Eriksen je potom iznesen s terena na nosilima. Međutim, bio je u svjesnom stanju i navijači su aplaudirali kada su vidjeli da su ga ljekari oživjeli.

Na svu sreću ubrzo nakon toga potvđeno je da je Eriksenovo stanje stabilno, te da će ostati u bolnici kako bi uradio pretrage i da ljekari mogu znati zašto je kolabirao na terenu.

Veznjak Danske je dobio ogroman broj poruka podrške iz cijelog svijeta, a na društvenim mrežama oglasili su se mnogi poznati sportisti.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/70[/poll]

Jedan od njih bio je i bh. golman Asmir Begović koji je iskoristio priliku da skrene pažnju da fudbaleri zaista posljednjih godina imaju žestok raspored i da igraju previše utakmica.

To čini se ostavlja previše traga na njima i jasno je da nisu baš svi u mogućnosti da izdrže takve napore.

"Zdravlje i stanje igrača se dugo vremena igrnoriše. Igranje sve više utakmica u sve kraćem periodu će voditi samo većim zdravstvenim problemima igrača. Nadamo se da će ljudi koji su na vlasti to početi ozbiljno shvatati u nekom trenutku", napisao je Begović.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Treba dodati da je Eriksen u svim takmičenjima u dresu Intera u minuloj sezoni odigrao 34 utakmica i postigao je četiri gola, te je uspio da osvoji titulu prvaka Italije s ovim klubom.

Nadamo se da će se Eriksen brzo oporaviti i da ćemo ga ponovo vidjeti na fudbalskom terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.