Lukaku zabio gol Rusima, a onda otrčao do kamere kako bi poslao poruku Eriksenu

Pružio podršku saigraču iz Intera

Lukaku zabio gol Rusima, a onda otrčao do kamere kako bi poslao poruku Eriksenu

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije igra trenutno protiv Rusije utakmicu prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Belgijanci su odlično otvorili večerašnju utakmicu i do prednosti su stigli već u desetoj minuti utakmice.

Mertens je uposlio Lukakua koji je pogodio za 1:0, ali činilo se da je ovaj pogodak trebao biti poništen zbog ofsajda.

No, iz VAR sobe se nisu oglašavali i Lukaku je proslavio svoj prvi gol na ovom izdanju Eura sa svojim saigračima.

Međutim, nakon toga Lukaku je otišao do kamere i poslao poruku Christianu Eriksenu riječima "Volim te! Ostani jak".

Oglasi

Lukaku je bio u šoku kao i cijeli svijet zbog onoga što se desilo njegovom saigraču iz Intera na današnjem meču između Danske i Finske.

Podsjećamo, Eriksen se u finišu prvog poluvremena srušio na teren i izgubio svijest, a kasnije su ljekari utrčali i vidjelo se u direktnom prenosu kako pokušavaju da ožive veznjaka Danske.

Sve to trajalo je desetak minuta, a Eriksen je potom iznesen s terena na nosilima. Međutim, bio je u svjesnom stanju i navijači su aplaudirali kada su vidjeli da su ga ljekari oživjeli.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Eriksen je u stabilnom stanju i nalazi se u bolnici gdje će mu biti urađeni testovi da se pokuša vidjeti šta je to krenulo po zlu.

I njegov agent Martin Schoots kratko se oglasio i potvrdio je da je Eriksen stabilan i da može pričati što je sigurno veliko olakšanje za sve one koji su čekali informacije iz Kopenhagena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi