FOTO - EPA

Pišu slovenački mediji

Karijera mu je u slobodnom padu: Bivši igrač Maribora na meti Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog

A. Beganović

Sada već bivši fudbaler Maribora, Gregor Bajde, karijeru bi mogao nastaviti u Bosni i Hercegovini.

Naime, prema pisanju slovenačkih medija, tačnije snportal.si, Bajdeova epizoda u Mariboru je završena i u ovom ljetnom prelaznom roku promijenit će sredinu.

Pomenuti portal navodi da 27-godišnji fudbaler na svom stolu ima ponuda među kojima su tri iz Bosne i Hercegovine.

Navodno su za njegovim uslugama zainteresirani Sarajevo, Željezničar i Zrinjski kojeg s klupe predvodi Sergej Jakirović sa kojim je Bajde u Mariboru sarađivao.

Osim tri bh. kluba navodno ovaj fudbaler je na meti Vojvodine i Slaven Belupa, a gdje će nastaviti karijeru trebalo bi biti poznato u narednim danima.

U ovoj sezoni Bajde se nije naigrao u Mariboru, u prvenstvu je odigrao devet mečeva s tim da je u samo dva bio u početnom sastavu. Postigao je jedan pogodak. Sezonu prije odigrao je 10 utakmica u prvenstvu uz učinak od četiri pogotka i dvije asistencije, pa se može reći da mu je karijera u "slobodnom padu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Maribor je ukupno odigrao 117 utakmica i pritom je postigao 26 pogodaka kojima je dodao i devet asistencija.

Osim za Maribor ovaj fudbaler koji može igrati na obje krilne pozicije, kao i na poziciji centralnog napadača, branio je boje Celja, Interblocka i Novare.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.