Žrijeb prvog pretkola

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg saznali potencijalne protivnike u Konferencijskoj ligi

Endin Čaušević

Sutra će u Nyonu biti održano izvlačenje parova prvog pretkola evropske Konferencijske lige.

Bosna i Hercegovina će u ovom pretkolu imati tri predstavnika, a to su Sarajevo, Velež i Široki Brijeg koji su u minuloj sezoni Premijer lige izborili plasman u kvalifikacije ovog takmičenja.

Izvlačenje parova zakazano je sutra u 13 sati, a danas je UEFA saopštila grupe po kojima će biti održano izvlačenje, odnosno ko su nositelji i nenositelji u ovom žrijebu.

U drugoj grupi nalazi se mostarski Velež koji će imati ulogu nenositelja na ovom izvlačenju. Mostarski klub će u prvom pretkolu moći igrati protiv LaFiorite (San Marino) Santa Coloma (Andora), Coleraine (Sjeverna Irska) i Domžale (Slovenija).

Što se tiče ekipe Sarajeva oni su smješteni u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa će imati ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Sarajevo će tako u prvom pretkolu ovog takmičenja moći igrati protiv Noaha (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija).

Ulogu nositelja u prvom pretkolu imat će i ekipa Širokog Brijega koja će se u ovom žrijebu naći u Grupi 6.

Klub s Pecare u prvom pretkolu može igrati protiv Sileksa (Sjeverna Makedonija) Gagra (Gruzija), Ararat Yerevan (Armenija) i Vllaznia (Albanija).

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/74[/poll]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 8. i 15. jula, a na žrijebu će biti jasno ko će imati ulogu domaćina.

Treba dodati da će bh. klubovi već u srijedu saznati i potencijalne protivnike u drugom pretkolu ovog takmičenja. Naime, u srijedu će biti održan žrijeb za drugo pretkolo, a mečevi su na rasporedu 22. i 29. jula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.