Sreten Milošević odveo Zvijezdu 09 do titule prvaka BiH: Žao mi je što nisam došao u Sarajevo

Najbolji strijelac juniorske Premijer lige BiH

Sreten Milošević odveo Zvijezdu 09 do titule prvaka BiH: Žao mi je što nisam došao u Sarajevo

M. Šljivak

Sjajna sezona je iza Sretena Miloševića (19) i njegovog kluba FK Zvijezda 09. Juniori ovog tima postali su prvaci Bosne i Hercegovine, a sezonu iz snova on je upotpunio titulom najboljeg strijelca u ovoj kategoriji.

Milošević je zabio 19 pogodaka u 24 odigrana meča, a u razgovoru za SportSport.ba sjajni mladi napadač ističe da je prezadovoljan onim što su on i njegov klub napravili.

Sloboda i Zvijezda 09 su do kraja sezone vodili veliku borbu za titulu, a na kraju ste vi prvi prošli kroz cilj. Kako se osjećate kao prvak BiH?

"Juniorski tim Slobode ja podjednako dobar kao i naš. Međutim, u sportu je bolji onaj koji ima više koncentracije u odlučujućim momentima, a to smo ovaj put bili mi. Osjećaji se još uvijek se nisu slegli, pritisak je bio veliki, a kada smo u posljednjoj utakmici savladali Velež u Mostaru, uslijedila je velika euforija. U svemu, pa i u sportu, velika je satisfakcija biti najbolji kada se to od vas ne očekuje. Bio je to jedan stresan, ali i uzbudljiv i prelijep put do titule."

Osim titule prvaka osvojio si titulu najboljeg strijelca. Koliko si zadovoljan svojim igrama?

"Titula najboljeg strijelca je nešto što me zaista posebno raduje. Prije nekoliko godina sam se priključio kadetskom timu Zvijezde 09, kao fudbaler koji će ulaziti sa klupe. Tada sam sam sebi rekao da ću dati sve od sebe da što brže napredujem. Tako da uz sav svoj trud i rad, već na idućoj stepenici postao sam najbolji strijelac u juniorskoj konkurenciji, što me posebno raduje. Nikada nisam imao nikakvu zaleđinu i sve što sam postigao, to je bilo isključivo mojim zalaganjem. Moram da se zahvalim bratu i prijateljima koji su mi najveća podrška tokom čitave karijere."

Oglasi

Završio si juniorski staž, kakvi su planovi za nastavak karijere?

"Duboko vjerujem da za čovjeka ne možemo reći da je ostvaren ako je uspio samo na jednom polju. Meni je akcenat uvijek bio prvo na fudbalu, ali to nije sve čemu se želim posvetiti. Ako mi fudbalske obaveze dozvole želim da upišem Ekonomski fakultet u Tuzli. Što se tiče karijere u fudbalu, odnosno nastavku fudbalske karijere, vidjećemo šta budućnost donosi. Jedino što se nadam da će se to brzo riješiti i da ću znati što prije gdje ću igrati."

Na polusezoni si bio jako blizu prelaska u Sarajevo. Istakao si i da je to tim za koji navijaš. Šta se dešavalo u ovom slučaju?

"Iskreno, žalim što se stvari nisu išle drugačijim tokom, jer sam bio mnogo uzbuđen i nadao sam se da ću zaigrati pred najboljim navijačima na svijetu. Međutim, nije ispalo sve kao što smo očekivali i iz tih situacija naučiš više nego kada sve ide po planu. U životu je sve škola i porazi nas zapravo nauče više nego pobjede. Sarajevu želim mnogo sreće u idućoj sezoni, a ko zna možda se nekada u bliskoj budućnosti kockice poklope, pa i ja zaigram u bordo dresu."

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prvenstvo u BiH prošle sezone je bilo uzbudljivo. Kako si ti vidio konačan rasplet?

"Još uvijek sam fudbalski laik, ali pratio sam završnicu našeg prvenstva. Zanimljivo, uzbudljivo, ali takav je sport nikada nije gotovo, u svakoj utakmici trebaš dati sve od sebe za pobjedu. Žao mi je što se Sarajevo nije okitilo duplom krunom, ali vjerujem da će u idućoj sezoni biti mnogo bolji te vratiti se na pobjednički kolosijek", rekao je za SportSport.ba Sreten Milošević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Paradajz
Gledaj kako momak priča o Sarajevu lijepim riječima i onda debili iz uprave i Hadžić dovedu nekakvog Cmiljanica umjesto ovog momka , Sretene sve najbolje u karijeri
16 0
Adohordas
Sabrina zovi ovog malog i dajte mu ugovor na 5 godina.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi