Uputio je izvinjenje

Arnautović bi mogao dobiti do sada nezapamćenu kaznu?

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je meč između Austrije i Sjeverne Irske.

Bilo je 3:1 za Austrijance, a meč je obilježio incident Marka Arnautovića.

Arnautović je tokom proslave gola okrenuo se i opsovao majku protivničkom golmanu.

Britanski Daily Mail objavio je detalje incidenta. Arnautović je opsovao šiptarsku majku i rekao da mu se gade svi Albanci.

Razlog za ovakvo ponašanje napadača Austrije nije poznato, a verbalni duel je nastavljen i nakon utakmice, ali strasti su se brzo smirile.

Ponašanje Arnautovića je zgrozilo evropsku javnost, a reprezentativac Austrije je uputio izvinjenje,

Prema disciplinskom pravilniku UEFA-e, Arnautović može da dobije kaznu od čak deset utakmica.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Iz reprezentacije Sjeverne Makedonije su pisali UEFA-i i tražili su žestoku kaznu za napadača Austrije.

"Osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića upućen Ezgjanu Alioskom. Podnijeli smo službeni dopis UEFA-i tražeći najstrožu kaznu. Uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije, vrijeđanja i svih drugih ispada koji nisu u duhu nogometa. Uvijek ćemo braniti dostojanstvo makedonskih fudbalera", saopštili su iz FS Sj. Makedonije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.