Arnautović opsovao Alioskom šiptarsku majku i poručio da mu se gade Albanci
FOTO: EPA

Neće biti sankcija za napadača Austrije

Arnautović opsovao Alioskom šiptarsku majku i poručio da mu se gade Albanci

H. Zilić

Austrija je u prvom kolu EURO-a savladala Sjevernu Makedoniju sa 3:1.

Jedan od strijelaca za Austrijance bio je Marko Arnautović.

Nakon što je mreža završila u mreži Arnautović, čiji je otac porijekom iz Bosne i Hercegovine, je počeo da psuje svojim protivnicima.

Arnautović se okrenuo prema Ezgjanu ALioskom te mu ljutito na našem jeziku opsovao majku što se odlično moglo pročitati s njegovih usana.

Britanski Daily Mail objavio je detalje incidenta. Arnautović je opsovao šiptarsku majku i rekao da mu se gade svi Albanci.

Razlog za ovakvo ponašanje napadača Austrije nije poznato, a verbalni duel je nastavljen i nakon utakmice, ali strasti su se brzo smirile.

Ponašanje Arnautovića je zgrozilo evropsku javnost, a reprezentativac Austrije je uputio izvinjenje, dok je i u ranijim izjavama govorio da ne poznaje termin mržnje.

"Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim govoriti o ratu", rekao je Arnautović 2018. godine pred duel sa Bosnom i Hercegovinom, ali sinoć je očigledno u njemu nešto eksplodiralo.

Šta je zapravo razlog ovakvom ponašanju napadača Austrije teško je reći, a ono što je posebno interesantno Austrijanac će proći bez sankcija za ovakvo ponašanje.

Oglasi

Najnovije vijesti