Za 2. pretkolo Lige prvaka

UEFA ponovo grupisala klubove: Borac saznao nove moguće protivnike!

Admin Čaušević

U novoj sezonu Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Ligu prvaka predstavljat će Borac kao šampion Premijer lige. 

Borac će u prvom pretkolu imati izuzetno težak zadatak jer Banjalučane čeka zahtjevan dvomeč protiv prvaka Rumunije, ekipe Cluja.

Velikan iz Platonove će u srijedu učestvovati u novom žrijebu, u pitanju je drugo pretkolo Lige prvaka za koje je UEFA napravila novo grupisanje.

Pobjednik para Borac - Cluj je postavljen među nositelje pa u slučaju eventualnog prolaska bh. šampiona bio u drugom pretkolu čekao laški posao.

Mogući protivnici Borca u drugom pretkolu su pobjednici sljedećih parova:

Shkëndija (MKD) - Mura (SLO)
Žalgiris Vilnius (LIT) / Linfield (SI)
HJK Helsinki (FIN) / Budućnost Podgorica (CG)
Fola Esch (LUK) / Lincoln Red Imps (GIB)

Kada su u pitanju ostali klubovi iz regiona Crvena zvezda je nositelj i može igrait protiv sljedećih timova: Connah's Quay Nomads (VEL) - Alashkert FC (ARM), Dinamo Tbilisi (GRU) / Neftçi (AZE) i Maccabi Haifa (IZR) / Kairat Almaty (KAZ).

I zagrebački Dinamo će u slučaju da izbaci Valur s Islanda biti nositelj. Potencijalni rivali Modrih su: Slovan Bratislava (SVK) / Shamrock Rovers (IRS), Flora Tallinn (EST) / Hibernians (MLT), Omonoia (KIP).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, utakmice prvog pretkola se igraju 6. ili 7. jula, a revanš susreti su na programu sedam dana kasnije. Mečevi drugog pretkola na rasporedu su 20./21. te 27./28. jula.

Važno je napomenuti da će Borac u slučaju da ispadne od Cluja svoj evropski put nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige. I za tu rundu će žrijeb biti održan u srijedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti